Kaas en jetpacks in highscoregame Merv

Erwin Vogelaar
18 november 2015, 13:48
2 min leestijd
Kaas en jetpacks in highscoregame Merv

Merv is een dikke muis die niet kan stoppen met eten. Met een jetpack op zijn rug schiet hij de lucht in om zoveel mogelijk te kaas snoepen.

Lees verder na de advertentie.

Merv iOS

De game Merv is een endless runner, of in dit geval een endless flyer. De muis heeft een jetpack op zijn rug gebonden en vliegt zover mogelijk naar boven om de zwevende kazen te pakken. Hierbij moet je allerlei gevaren ontwijken en ondertussen genoeg benzine oppakken. De game komt wat traag op gang, want zeker in het eerste stuk dreigt de verveling toe te slaan. Net op tijd worden er echter nieuwe gevaren toegevoegd en gaat de snelheid omhoog.

Onderweg naar de top moet je drie dingen in de gaten houden: kaas, benzine en de schade aan je jetpack. Kaas heb je nodig voor de punten om natuurlijk als hoogste op de ranglijsten te staan. Benzine is van belang om zo hoog mogelijk te komen, want met een lege tank is het game over. Uiteindelijk heb je ook nog een schademeter die niet vol moet lopen, want dan moet je ook weer helemaal opnieuw beginnen.

De game komt van de jonge studio Boartoast, gevestigd in Hilversum. Het is de allereerste titel van de gamemakers en ze geven het gratis weg. Er zitten geen verstopte in-app aankopen in, want je krijgt direct de volledige game. Het is een leuk highscorespel geworden, dat vooral opvalt door de tekenstijl. De trage start zorgt er echter wel voor dat we niet op de herstart-knop blijven drukken. Wel maakt dat de game weer een stukje toegankelijker voor de jongere speler.

Merv voor iOS downloaden

Om Merv te spelen heb je 82,2MB vrije ruimte nodig op je iPhone, iPad of iPod touch. De game werkt op iOS 6.0 of hoger. Downloaden kan via onderstaande link.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu