Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

Facebook-app biedt mogelijkheid om nieuwe vrienden te vinden

Erwin Vogelaar
1 februari 2017, 19:09
2 min leestijd
Facebook-app biedt mogelijkheid om nieuwe vrienden te vinden
Facebook

Facebook

Gratis

Reviewscore

8

Facebook rolt de nieuwe functie ‘Mensen ontdekken’ uit. Hiermee kun je een hoop nieuwe potentiële vrienden vinden op het sociale netwerk.

Lees verder na de advertentie.

Mensen ontdekken

Facebook denkt dat we wat meer vrienden nodig hebben. Daarom rolt het sociale netwerk nu een nieuwe functie uit om mensen te ontdekken. Met deze functie krijg je een flinke lijst met potentiële nieuwe maatjes voorgeschoteld. Deze lijst is niet hetzelfde als die met vrienden van je vrienden, want ‘Mensen ontdekken’ gaat net een stapje verder.

mensen ontdekken

Allereerst vraagt de functie om jezelf voor te stellen. Dit doe je door stapsgewijs je profiel bij te werken. Zo wil Facebook onder andere een korte biografie hebben. Deze updates zijn helaas niet alleen voor de nieuwe functie te gebruiken, maar worden gewoon op je profiel geplaatst.

Vervolgens kun je op de pagina zien wie er naar evenementen gaan waar jij ook heen gaat en wie er in Facebook-groepen zitten waar jij ook lid van bent. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kun je zien wie er in jouw woonplaats wonen of bij hetzelfde bedrijf werken. Uiteraard staan hier niet de vrienden die je al hebt gemaakt tussen.

Het voelt nog vrij ongemakkelijk om door de Facebook-profielen van vreemden te kijken. Waarschijnlijk werkt dit voor netwerken of dates beter dan voor het maken van vrienden. ‘Mensen ontdekken’ wordt nog uitgerold door Facebook. Om te kijken of je de nieuwe functie al hebt kun je naar het menu van de Facebook-app gaan en bij ‘Verkennen’ kijken. Hier zou ‘Mensen ontdekken’ tussen moeten staan.

Facebook downloaden

De nieuwe functie lijkt via de server uit te rollen, dus er is geen app-update nodig. Wel is het handig om de nieuwste versie van Facebook-app geïnstalleerd te hebben staan. Deze kun je downloaden in de App Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je 307Mb vrije ruimte nodig. Ook moet je minimaal iOS 8.0 draaien.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Bron: techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu