De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

5 redenen waarom Memento de beste taken-app voor je iPhone is

Florence Peeters
31 januari 2019, 15:03
3 min leestijd
5 redenen waarom Memento de beste taken-app voor je iPhone is
Memento: Modern Reminders

Memento: Modern Reminders

€ 3,99

Reviewscore

8

De al bestaande herinnerings-app Reminder is door de ontwikkelaars volledig vernieuwd en omgedoopt tot Memento. Nu is het ook meteen de beste taken-app voor jouw Apple-apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Memento zet herinneringen op een rijtje

De app is bedoeld als een directe concurrent van Apples standaard-app Herinneringen, en betrad zo in 2017 al de App Store onder de naam Reminder. De makers hebben de app echter zo’n metamorfose gegeven, dat het ook tijd werd voor een nieuwe naam.

Als Memento is de app dan ook alles wat je nodig hebt van een app die jouw taken en herinneringen bijhoudt, voor alles wat je wil. Niet alleen werk- of studietaken, maar ook een lijstje van films die je nog wil zien de komende maand houd je zo perfect bij. Hierom zou jij Memento ook moeten proberen.

1. Ondersteuning Herinneringen en iCloud

Hoewel Memento dient als een concurrent van Herinneringen, zijn de makers wel zo slim om integratie van die app in te bouwen. Hierdoor switch je moeiteloos van de ene naar de andere app doordat ze met elkaar synchroniseren.

Een ander voordeel is dat je op deze manier al je herinneringen en taken in iCloud kunt opslaan, via de Herinneringen-app. Zo heb je hier altijd een back-up van en ben je bijvoorbeeld niet al je lijstjes kwijt wanneer je een nieuwe iPhone installeert.

Bovendien is de app zo altijd gesynchroniseerd op al je apparaten. Wanneer je zowel een iPhone als een iPad gebruikt, switcht Memento hierdoor moeiteloos met je mee.

2. Functionele meldingen

In de vernieuwde app is er vooral aandacht besteedt aan hoe je herinneringen en taken zo makkelijk mogelijk kan instellen en de meldingen zo handig mogelijk zijn. Zo kun je meldingen naast tijd ook instellen op basis van een locatie; als je die bereikt verschijnt er een notificatie van een herinnering.

Deze notificaties kun je volledig personaliseren, zodat je verschillende meldingen krijgt voor bijvoorbeeld klusjes of werkgerelateerde taken. Bovendien kun je 3D Touch of Haptic Touch inzetten om een melding extra waardevol te maken. Door erop te drukken kun je de herinnering afvinken, bewerken, een uurtje snoezen of vlug verplaatsen naar de volgende dag.

Hierdoor kun je met groot gemak je taken overzichtelijk houden en de app veelal bedienen zonder deze daadwerkelijk te openen. Door er hard op te drukken kun je namelijk ook snel een nieuwe herinnering toevoegen aan de categorie die jij wil.

3. Apple Watch-ondersteuning

Niet voor iedere iPhone- of iPad-bezitter is het interessant, maar voor Apple Watch-bezitters is het een groot voordeel dat Memento ondersteuning biedt voor het horloge. Dankzij de watchOS-app check je gemakkelijk meldingen van herinneringen vanaf je pols en kun je ze ook snel snoezen of aanpassen.

4. Overzichtelijk design

Het design van de app biedt van zichzelf al veel overzicht, doordat er veel gebruik wordt gemaakt van witruimte en je zelf kunt instellen hoe je overzicht eruit moet komen te zien.

Zo kun je een lijstje met alles per categorie bekijken, of deze juist in blokken tonen zodat de app veel weg heeft van de bediening in Apples Woning-app voor HomeKit-apparaten. Het is ook mogelijk om je taken en herinneringen per dag te bekijken. Hierdoor fungeert de app meer als een agenda en to do-list.

5. Donkere modus

Zeker voor in de avonduren is het extra fijn om niet naar een fel wit scherm te kijken. Fijne extraatje aan Memento is dan ook de Dark Mode, die er stiekem overdag ook heel strak uitziet. Bovendien bespaar je zo weer wat extra batterij.

Memento: Modern Reminders

Mark DiFranco

€ 3,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen