Meldpunt Veilig Verkeer: onveilige verkeerssituaties snel melden
Wouter Nijsen

De Meldpunt Veilig Verkeer-app is bedoeld om onveilige verkeerssituaties te melden bij Veilig Verkeer Nederland. Maak vanuit de app een foto en omschrijving van de gevaarlijke plek en stuur het later via je pc op.

De app maakt voor je locatie gebruik van de gps-antenne in je iPhone. Als je omschrijving van het onveilige punt compleet is, stuur je het in en krijg je in je e-mailbox een herinnering om je melding te voltooien op de website van Veilig Verkeer Nederland.

Dit is natuurlijk wel wat onhandig: het zou makkelijker zijn als je je melding direct vanuit de app kunt voltooien. Hierdoor ligt de drempel om je melding daadwerkelijk af te ronden ook wat lager. In de app zijn wel alle eerdere meldingen op de kaart te zien.

Beter voor de veiligheid

Veilig Verkeer Nederland-woordvoerder Rob Stomphorst geeft aan dat hiervoor is gekozen, omdat het scherm van de gemiddelde smartphone te klein is. “Het zou dan allemaal priegelen worden op die kleine telefoontjes. Daarnaast is het wat onveilig in het verkeer. Mensen doen al vaak van alles te tegelijk en dat gaat vaak mis. We willen niet dat mensen al rijdend meldingen gaan doen.”

Het meldpunt op de website van Veilig Verkeer Nederland is er sinds vorig jaar maart en heeft inmiddels meer dan 8000 meldingen gehad van meer dan 4000 mensen. De app wordt tegelijkertijd met een nieuwe versie van de Meldpunt Veilig Verkeer-website gelanceerd.

[app 624520869][appimg 624520869]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.