MEGA app: Dropbox-, Drive- en iCloud-concurrent
Roel van Hout

Cloudopslagdienst MEGA heeft sinds vandaag een eigen app. De MEGA app moet de concurrentie met alternatieven als Dropbox, Drive en iCloud aangaan.

De naam MEGA klinkt je wellicht bekend in de oren: het is de clouddienst van de excentrieke Duitser Kim Dotcom, die eerder al met Mega-upload op de proppen kwam. Deze dienst werd offline gehaald, waarna Dotcom MEGA opzette.

Het pakket dat MEGA aanbiedt is vergelijkbaar met dat van andere diensten als Dropbox, Drive, iCloud en SkyDrive: gratis 50 GB, als je meer wil betaal je per maand 9,99 euro. Dat geeft je het recht op 500 GB opslagruimte.

MEGA app werkt prima

De app doet wat hij moet doen: je kunt bladeren door bestanden, ze van een andere naam voorzien, ze delen met anderen, of zoeken naar bestanden in je MEGA-account. Verder bevat de app uiteraard ook een voorvertoningsfunctie, waardoor je foto’s kunt bekijken vanuit de app.

Voor wie is de MEGA app interessant? Voor iedereen die online data op wil slaan, al zien we vooralsnog weinig reden om over te stappen als je al bij een andere dienst staat ingeschreven. We kunnen ons voorstellen dat iCloud qua ruimte erg beperkt is, maar als je al Google Drive of Dropbox gebruikt, zit je eigenlijk al wel goed.

De MEGA app is gratis te downloaden in de App Store!

・MEGA・

Mega Limited

7 (7 reviews)
Gratis via App Store
・MEGA・
・MEGA・
・MEGA・
・MEGA・
・MEGA・
・MEGA・
・MEGA・
・MEGA・
・MEGA・
・MEGA・

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.