Meest gebruikte internet apps

Redactie
12 december 2011, 21:33
1 min leestijd

De fabrikant van de populaire data-meter app ‘Onavo’ heeft een lijst samengesteld met meest gebruikte internet apps op de iPhone. De lijst betaat uit de 10 meest gebruikte applicaties.

Lees verder na de advertentie.

Het bedrijf heeft toegang tot een groot deel van de gegevens van iPhone-gebruikers. Officieel is de app gemaakt voor het meten van data-gebruik op de iPhones.

Alle data toepassingen die op de iPhone worden gebruikt worden langs servers gestuurd via de Onavo app. Hiedoor krijgt het bedrijf veel informatie over ‘gebruik’ binnen.

Facebook en WhatsApp

Als meest gebruikte data-apps komen Facebook en WhatsApp te voorschijn.  Facebook gebruikt gemiddeld 9 MB per maand per iPhone. Het sociale netwerk word gevolgd door messaging dienst WhatsApp met 1.2 MB per maand.

Onavo

Onavo is een zeer handige app voor mensen die door bijvoorbeeld Facebook of WhatsApp over hun internet-abbonnementen heen gaan. Via een geinstalleerd profiel wordt alle data die je iPhone ontvangt langs servers van de fabrikant gestuurd. Hierdoor ontvang je de data gecomprimeerd.

Je bespaard hierdoor tot wel 80% in data verbruik. Wanneer je problemen met je data-abbonnement hebt kan Onavo dus een uitkomst bieden.

Representatief

100% representatief is het onderzoek naar de meest gebruikte apps niet. In het onderzoek zijn alleen de Onavo-gebruikers opgenomen en game-apps zijn niet in het onderzoek vewerkt.

Categorie: Apps algemeen
Spotlights: Facebook, WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's