Deze app laat je video’s livestreamen via Twitter
Rutger Otto

Meerkat is een nieuwe app waarmee je op heel simpele wijze een video kunt streamen via Twitter. Laat je volgers weten dat je live bent en mensen kunnen meteen meekijken.

Meerkat appmeerkat

Zie je iets wat je echt met anderen wil delen of ben je ergens wat het thuisfront even moet zien, dan kun je Meerkat gebruiken om te filmen en dat live te delen met anderen. Op Twitter kun je laten weten dat de video begonnen is en dat volgers kunnen inschakelen om mee te kijken.

Er zijn andere apps die dat doen, zoals Twitcam en de Livestream-app, maar Meerkat maakt livestreamen wel heel erg gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een iPhone en een Twitter-account. Ook handig is een grote databundel of wifi, want het livestreamen van video kost uiteraard wel flink wat internetdata.

Simpel streamen

Wat Meerkat zo handig maakt, is de zeer simpele interface. Je logt in met Twitter en je kan meteen beginnen. Tik op ‘Stream’ en je gaat meteen live. Je moet dan wel de camera en microfoon toegang verlenen, zodat kijkers daadwerkelijk kunnen horen en zien wat er gebeurt. Er wordt dan automatisch een link op Twitter geplaatst dat je live bent, maar je kunt er zelf ook nog een regel aan toevoegen met extra informatie over de stream.


Daarnaast is het ook mogelijk om een livestream in te plannen zodat mensen weten wanneer je uitzendt. De stream zelf is vrij stabiel en helder. Als je vrienden Meerkat ook hebben, krijgen ze vanzelf een notificatie als je live bent en kunnen ze commentaar geven op de stream zodat interactie mogelijk wordt.

Meerkat downloaden

Meerkat is gratis te downloaden in de App Store voor iOS 8 of nieuwer. Voor installatie is 12MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Meerkat (AppStore Link) Meerkat
Ontwikkelaar: Life On Air, Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.