Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Meerkat laat je gemakkelijker mensen vinden na eerste grote update

Rutger Otto
28 maart 2015, 11:20
2 min leestijd
Meerkat laat je gemakkelijker mensen vinden na eerste grote update

Livestream-app Meerkat doet er alles aan om te blijven opvallen. De eerste grote update maakt het gemakkelijker om livestreamers te vinden en mensen te volgen.

Lees verder na de advertentie.

Meerkat vs Periscope

We schreven het gisteren al: de strijd rondom livestream-apps is losgebarsten. Meerkat werd een hype tijdens het festival SXSW, waarna de livestreams op Twitter als paddenstoelen uit de grond schoten. Voor Twitter zelf was dat reden om snel een eigen app uit te brengen waarmee je kan streamen: Periscoop. Meteen toen Periscope in de App Store stond, kondigde Meerkat aan dat het een investering van 14 miljoen dollar binnen had.

Zo wist Meerkat meteen de aandacht weer naar zich toe te trekken. Dat probeert de dienst nu vast te houden. Versie 1.1 staat inmiddels in de App Store en brengt enkele grote vernieuwingen met zich mee.

Meerkat update

meerkat

Het is nu veel gemakkelijker om livestreamers te zoeken en ze te volgen. Was het voorheen alleen mogelijk om mensen op gebruikersnaam te zoeken, komen er nu vanzelf suggesties in beeld, gebaseerd op mensen die je (wellicht) van Twitter kent. Ook kun je mensen vanuit een stream meteen volgen.

In de vorige versie werden de comments die je op een stream plaatste automatisch ook op Twitter gezet, maar dat kun je nu uitschakelen. Daarnaast kunnen gebruikers nu ook hun Meerkat-profiel delen op Twitter, zodat anderen jou gemakkelijk kunnen vinden.

Meerkat moet wel blijven vernieuwen. De dienst is nog teveel afhankelijk van Twitter, en dat bedrijf is niet zo blij met Meerkat. Twitter heeft immers een eigen streamingdienst en het is voor het sociale netwerk om Meerkat toegang te ontzeggen, wat het inmiddels ook heeft gedaan. Meerkat moet het dus ook van een eigen community gaan hebben, daarvoor is deze update een stap in de goede richting.

Lees ook: Meerkat vs Periscope: wie wint?


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu