Blogplatform Medium geüpdatet: wat is er nieuw?
Medium

Medium

Gratis

Onze score

8

Blog- en lees-app Medium is toe aan versie 2.0 en is voor de gelegenheid helemaal vernieuwd. “We tillen Medium voor iOS naar een nieuw niveau”, zeggen de makers. Is dat zo?

Medium update

Medium is inmiddels een platform waar dagelijks veel mensen zelfgeschreven artikelen publiceren. Als je niet schrijft, kun je er ook gewoon posts lezen. Sinds maart 2014 is er een Medium-app voor iOS en nu krijgt hij zijn eerste écht grote update.medium

De Medium-app heeft een heel nieuwe uitstraling gekregen, hetgeen al duidelijk wordt dankzij het nieuwe logo. Ook is het lettertype in de app aangepast, waarmee het wat vriendelijker oogt. De startpagina van de app biedt de topverhalen die mensen die je volgt aanraden, daaronder vind je de nieuwste verhalen.

Verder is er een nieuw tabblad genaamd Explore. Hier vind je alle topverhalen van Medium en worden verhalen voorgeschoteld op basis van tags. Handig zijn ook de nieuwe secties met onder meer spraakmakende verhalen en posts die minder dan 5 minuten duren om te lezen – voor als je niet veel tijd hebt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Schrijven

Schrijven in de app werkt nu beter. Zo kun je nu al je Medium-concepten bereiken vanuit de app en is het mogelijk om gepubliceerde verhalen aan te passen middels de ‘Edit’-knop. Handig, want op deze manier kun je bijvoorbeeld op de iPhone aantekeningen maken, om het daarna op de MacBook verder uit te werken.

Ook kun je tijdens het schrijven de notificaties-tab in de gaten houden. Hier verschijnen berichten van andere gebruikers, bijvoorbeeld als iemand je blogpost heeft aangeraden of een reactie heeft geplaatst. Dit soort reacties en aanraders zijn vanaf nu ook vanuit gebruikersprofielen te zien.

Geschikt voor iPhone 6S

De Medium-app heeft nu 3D Touch-ondersteuning voor de nieuwe iPhones. Druk je op het app-icoon, dan kun je direct kiezen om te schrijven of naar Explore of Notificaties te navigeren binnen de app.

Medium is gratis te downloaden voor iOS 8 of nieuwer. Voor de installatie heb je minimaal 18,6MB aan vrije opslagruimte nodig.

Medium

A Medium Corporation

9,4 (2025 reviews)
Gratis via App Store

Medium
Medium
Medium
Medium
Medium
Medium
Medium
Medium

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.