Blogplatform Medium lanceert Snapchat-achtige verhaalfunctie
Medium

Medium

Gratis

Onze score

8

Niet alleen Facebook laat zicht met zijn apps Instagram en WhatsApp door Snapchat inspireren. Medium komt ook met een nieuwe mogelijkheid die op de verhalenfunctie van Snapchat lijkt.

Medium Series

Blogdienst Medium was altijd van de simpele opmaak. Een verhaal bestond uit één pagina met veel witruimte en grote afbeeldingen. Het platform gaat met zijn tijd mee en lanceert nu een functie om verhalen anders te presenteren: Medium Series. Volgens Medium is het een nieuwe manier van verhalen vertellen. In plaats van in één keer een verhaal te plaatsen, kunnen schrijvers ervoor kiezen om er een serie van te maken.

“Verhalen vertellen gebeurt nog steeds in ouderwetse vorm”, stelt Medium in een filmpje. “Elk verhaal zit vast tussen een begin en een eind, maar wat als het verhaal niet zou hoeven eindigen? Het zou niet alleen het schrijven van verhalen veranderen, maar ook hoe we ze lezen.” Medium zegt dat Series ‘het einde’ moet gaan vervangen door ‘wordt vervolgd’.

Verhalen aanvullen

In een blogpost schrijft Medium dat het bedrijf de laatste tijd op zoek is gegaan naar nieuwe manieren van verhaalvertelling op een kleiner scherm. Series zou daarbij een nieuwe manier zijn om verhalen te presenteren die zich over een langere periode ontwikkelen en verdiepen. “Veel online artikelen moeten op zichzelf staan, maar Series verandert dat: je kunt dieper gaan, complexere ideeën uitwerken en doorlopende verhalen vertellen. Dat kan niet in één bericht.”

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het presenteren van zulke verhalen op je telefoon is niet nieuw. Snapchat begon met Stories, maar ook Instagram en WhatsApp hebben nu soortgelijke mogelijkheden. In tegenstelling tot die diensten blijven verhalen op Medium echter wel beschikbaar na 24 uur.

Download Medium

Lezers kunnen aangeven een melding te ontvangen als een schrijver een nieuw deel aan zijn verhaal heeft toegevoegd. Stop je in een verhaal met lezen, dan kun je de volgende keer gemakkelijk verder met waar je was gebleven. Om van de nieuwe Series-functie gebruik te maken, zorg je dat je de laatste versie van Medium op iOS hebt geïnstalleerd.

Medium

A Medium Corporation

9,4 (1959 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.