4 redenen waarom je iOS-game ‘Mayday! Deep Space’ moet spelen

Rutger Otto
8 januari 2015, 20:37
2 min leestijd
4 redenen waarom je iOS-game ‘Mayday! Deep Space’ moet spelen

Er staat een nieuwe game in de App Store die iets unieks doet. Lees hieronder wat dat is en waarom je Mayday! Deep Space moet gaan proberen.

Lees verder na de advertentie.

1. Eng en spannend verhaal

Mayday! Deep Space is gemaakt door Daniel Wilson, een schrijver van boeken over robots, waaronder de New York Times-bestseller Robopocalypse. De app is dan ook een verhalende game in het horror/thriller-genre. Je pikt als speler met je radio een noodsignaal op van iemand die is gestrand. De radio is voorzien van een radar, zodat je alles (zij het in groene lijntjes en stipjes) kan volgen van wat er gebeurt bij de ander. Jij bestuurt diegene, dus zijn leven is in jouw handen.

Mayday! Deep Space Preview iPhone

2. Gebruik stemcommando’s

Wat Mayday echt onderscheidt van andere games, is dat het volledig werkt met spraakcommando’s. Dat doe je door het stipje door levels te begeleiden met commando’s als: ‘go left’ of ‘stop’. Is je Engels wat minder, dan kun je altijd kiezen voor een meer traditionele besturing via het touchscherm, maar dan gaat de charme van het spel wel deels verloren.

3. Meeslepend geluidmayday deep space

Afgezien van wat lijnen en stipjes zie je niet veel op het scherm, maar dat is helemaal niet erg. Het geluid is namelijk fantastisch. Degene in nood praat constant tegen je en de voice-acting is geweldig. Daarnaast zorgt de muziek zeker ook voor veel spanning tijdens het spelen.

4. Meerdere eindes

Mayday! Deep Space is niet een heel lang spel; in een paar uur ben je er wel doorheen. Dat neemt niet weg dat je er dan ook meteen mee klaar bent. Er zijn namelijk behoorlijk wat geheimen te vinden in het spel wat opnieuw spelen de moeite waard maakt. Daarnaast zijn er vier verschillende eindes, afhankelijk van welke keuzes je tijdens het verhaal hebt gemaakt.

Mayday Deep Space downloaden

Mayday! Deep Space is te downloaden voor iOS 6.1 of nieuwer. Voor de installatie is 58MB aan vrije opslagruimte benodigd. Het spel kost 2,69 euro.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu