De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

MAXS toont op elke Nederlandse weg de maximale snelheid

Rutger Otto
16 juni 2014, 13:35
2 min leestijd
MAXS toont op elke Nederlandse weg de maximale snelheid

Met de opvoering van de maximumsnelheid op verschillende Nederlandse snelwegen en op verschillende tijden, tasten veel mensen in het duister over waar en wanneer ze 130 kilometer per uur mogen rijden. Ook op andere wegen blijft het soms lastig. De app MAXS gaat je helpen, zodat je altijd de correcte snelheid aanhoudt.

Lees verder na de advertentie.

maxs klein

Zet je iPhone met MAXS op je dashboard en je zult volgens de makers weten hoe hard je overal mag rijden. Je ziet onderweg precies wat je huidige snelheid is én hoe hard je op die weg mag rijden. Zowel overdag als ’s nachts en zowel op een snelweg als op een lokale weg weet je dan wat de maximumsnelheid is. Rij je te hard, dan geeft de app een melding en kleurt het scherm opvallend rood.

Simpel en nauwkeurig

De app is heel simpel. Er staan twee grote cirkels in beeld. De bovenste geeft aan hoe hard je rijdt, de onderste hoe hard je mag. Volgens de ontwikkelaars geeft MAXS elke verandering meteen door. Mocht je toch merken dat MAXS de snelheid op een bepaald stuk weg niet goed heeft, dan kun je dat doorgeven, waarna MAXS het voor haar gebruikers aanpast. Zo werk je samen met andere automobilisten om het wegennet en maximumsnelheden duidelijker te maken.

MAXS werkt met GPS, dat meestal nauwkeuriger werkt dan de snelheidsmeter in je auto. Je batterij kan er wel iets sneller van leegraken, al zeggen de makers dat de app zuinig is in gebruik. Sluit je de app, dan gaat de GPS van de app uit en wordt je data niet meer bijgehouden.

MAXS downloaden

De app werd gemaakt door Innovactory. Het bedrijf maakte eerder TomTom Traffic HD en TimesUpp. Wil je MAXS downloaden, dan kan dat gratis. Wel is iOS 6.1 en 26,2 MB aan vrije opslagruimte nodig.

MAXS, BOETE EN SNELHEIDSMETER

Innovactory International B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

MAXS, BOETE EN SNELHEIDSMETER
MAXS, BOETE EN SNELHEIDSMETER
MAXS, BOETE EN SNELHEIDSMETER
MAXS, BOETE EN SNELHEIDSMETER
MAXS, BOETE EN SNELHEIDSMETER
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu