Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Matter: plak mysterieuze objecten in je foto’s

25 juli 2014, 19:02
2 min leestijd
Matter: plak mysterieuze objecten in je foto’s

Heb je vaak het gevoel dat er iets mist in je foto’s van alledaagse dingen of vergezichten? Dan is Matter misschien iets voor jou. Met deze app voeg je een soort science fiction objecten toe aan je foto’s, voor een mysterieus en kunstzinnig effect.

Lees verder na de advertentie.

Hoe Matter werkt

Als je de app voor de eerste keer opent, komt er nogal wat op je af. Als je kiest op een nieuw plaatje, kun je foto’s kiezen uit je galerij, een foto maken of kiezen voor een foto uit de Matter-gallerij. Vervolgens kun je een pakket van objecten kiezen. Het zijn er vier, met in totaal 64 objecten. Het maakt niet veel uit welke je kiest, later kun je nog switchen.

In het volgende scherm zie je jouw gekozen foto’s en de beschikbare objecten. Door te vegen, kun je een andere kiezen. Hij verschijnt meteen in beeld. Met de vier knopjes boven de structuren is het mogelijk om het object in een hoek of gecentreerd te plaatsen, te draaien en te vergroten. Daarnaast is er een shuffle-modus. De app kiest dan een object.

Heb je iets gekozen, dan ga je onderin naar Style. Hier kies je het materiaal. Hoe wil je dat het object eruit ziet? Als spiegelend metaal? Of liever als draadconstructie? Ook kun je de kleur precies zo aangeven zoals jij het wil.

Nu kun je aan de slag met schaduw. Deze kun je helemaal uitzetten, of aan laten en aanpassen. Door te schuiven regel je de positie van de schaduw, hoe goed je hem ziet en of de schaduw scherp of vervaagd is. Uiteindelijk heb je nog de optie om te gummen in je object. Handig als je bijvoorbeeld een ring uit een gebouw wil doen ‘groeien’.

Heb je alles ingesteld zoals je wil, dan tik je rechtsboven op het driehoekje. Je kunt je foto nu exporteren naar sociale media, opslaan in je gallerij of versturen met andere apps. Daarnaast is er een video-optie. Hiermee komt het object tot leven door te draaien. Het geeft soms net een extra dimensie.

Matter downloaden

Met Matter heb je snel een mooie 3d-render in je foto. Dat maakt het mysterieus en kunstzinnig. Je kunt de app downloaden voor 1,79 euro, als je iOS 7 of nieuwer draait. Er is 26,8MB benodigd voor de installatie.

Matter - 3D Effects

Pixite Inc.

€ 5,99 via App Store

Matter - 3D Effects
Matter - 3D Effects
Matter - 3D Effects
Matter - 3D Effects
Matter - 3D Effects
Matter - 3D Effects
Matter - 3D Effects
Matter - 3D Effects
Matter - 3D Effects
Matter - 3D Effects
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu