Mathpix lost zelfs handgeschreven sommen op

Rutger Otto
20 mei 2016, 19:01
1 min leestijd
Mathpix lost zelfs handgeschreven sommen op
Mathpix - Solve and graph math

Mathpix - Solve and graph math

Gratis

Reviewscore

8

Wiskundeleraren zullen niet blij zijn dat deze app bestaat. Mathpix maakt een foto van een som en lost ‘m vervolgens voor je op. Hij herkent zelfs handschrift.

Lees verder na de advertentie.

Sommen oplossen met Mathpix

Het lijkt een app die gemaakt is voor scholieren die zo snel mogelijk klaar willen zijn met huiswerk. Mathpix werkt simpel. Je richt de camera op een som en verschuift het vak zodat hij er helemaal in past. Is het donker, dan zet je de flits aan. Vervolgens maak je de foto, waarna de app de tekens omzet in een som. Die wordt naar een server gestuurd om de oplossing te berekenen.

“Het is te lastig om een som in te voeren op de computer”, zegt ontwikkelaar Nicolas Jimenez tegen Motherboard. “Daarom wilde ik een betere manier verzinnen.” Jimenez begon met het maken van de app toen hij een wiskundestudent aan Stanford was. Volgens hem werkt Mathpix met ‘krachtige zelflerende algoritmes’ waarmee de app wiskundeproblemen kan lezen. Mathpix moet alleen maar slimmer worden, naarmate meer gebruikers data invoeren.

Niet alleen antwoorden, ook leren

Naast simpele sommetjes, kun je ook hele formules invoeren in de app. Mathpix kan er grafieken van maken en toont de oplossing. Volgens de makers is het meer dan dat, omdat de app de stappen toont die het heeft gezet om tot de uitkomst te komen. Op die manier kan de gebruiker er ook daadwerkelijk iets van leren.

Een app die je rekensommen via de camera oplost, is op zich niet nieuw. Zo schreven we twee jaar geleden op iPhoned al over Photomath, wat ongeveer hetzelfde doet. Het grote verschil is dat Mathpix ook handschrift herkent. De app is via onderstaande link gratis te downloaden voor iOS.

Mathpix - Solve and graph math

Mathpix

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen