Marbly: nieuw puzzelspel van Tetris-bedenker
Wouter Nijsen

Tetris-bedenker Alexey Pajitnov heeft weer een nieuw spel ontworpen: Marbly. In dit puzzelspel stoei je echter met knikkers in plaats van Tetriminos.

marblyIn Marbly moet je knikkers met dezelfde kleur in een rij van drie krijgen op een bord met vierkante hokjes. Het is dus niet net als bij Tetris de bedoeling om zo lang mogelijk door te gaan; het is juist aan jou om een bord met zo min mogelijk zetten leeg te krijgen. Iedere knikker kan in acht richtingen worden geschoten en ze mogen alleen naar een plaats waar ze een rij van drie knikkers opleveren.

Marbly is gratis en uitgebreid

Marbly is volledig gratis en bevat op dit moment maar liefst 162 puzzels. De enige in-game-aankopen die je zult vinden zijn de punten die je kunt gebruiken voor handige power-ups of het het vrijspelen van nieuwe levels. Deze munten kun je natuurlijk ook zelf verdienen, door goed te spelen.

De aloude game Tetris werd vorige week ook al in een nieuw jasje gestoken door Electronic Arts. Zij kwamen toen uit met Tetris-variant Tetris Blitz. Er is dus genoeg nieuws om mee te puzzelen voor de iPhone-bezitter.

Marbly - Puzzle Game Challenge from Tetris Creator (AppStore Link) Marbly - Puzzle Game Challenge from Tetris Creator
Ontwikkelaar: ANDREY NOVIKOV
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.