Maak een bewakingscamera van je oude iPhone met Manything

Rutger Otto
11 augustus 2014, 10:49
2 min leestijd
Maak een bewakingscamera van je oude iPhone met Manything

Heb je nog een oude iPhone of iPad die ergens ligt te verstoffen? Niet nodig, want met Manything krijgt het toestel weer een nieuw levensdoel als monitor van je huis.

Lees verder na de advertentie.

Live streamen

manything

Elk iOS-apparaat met iOS 6 of nieuwer kan de gratis Manything-app downloaden en installeren. Dat betekent dat je een oude iPhone of een iPad best als beveiligingscamera kan worden gebruikt. Manything maakt gebruik van de camera in het toestel en streamt live beelden over het internet, zodat je het via je iPhone of pc kan bekijken. Dan weet je dus altijd en overal of er gekke dingen in huis gebeuren.

Met Manything maak je in een handomdraai een complete thuismonitor van je toestel, waarmee je niet alleen kan streamen, maar je kunt ook beelden opnemen die in de cloud worden opgeslagen. Daar hangt wel een prijskaartje aan. Je krijgt 12 uur gratis om te proberen, daarna betaal je 4,99 euro om zeven dagen te streamen in een maand met maximaal twee toestellen. Betaal je 14,99 euro per maand, dan film je 30 dagen met maximaal vijf iOS-apparaten.

iPhone bewegingsdetector

Manything heeft een speciale modus waarmee je bewegingen kunt registreren. Handig als je bijvoorbeeld een kassa in de gaten wil houden of de koekjestrommel, mocht je een snoepkont in huis hebben. Dankzij integratie met IFTTT kun je bijvoorbeeld instellen dat Manything begint met opnemen als jij het huis uitgaat. Dat maakt de camera-app net weer een stukje handiger.

De app biedt visuele data voor elke stream, zodat je niet alles hoeft terug te kijken. In een overzicht worden blauwe en rode golven weergegeven. Rood geeft beweging weer, bij blauw is er geluid geregistreerd. Je kan notificaties instellen bij beweging en er is een bewerkingsfunctie voor video’s.

Manything downloaden

Manything is gratis te downloaden in de App Store voor toestellen met iOS 6 of nieuwer. Voor installatie is 27,3MB aan vrije opslagruimte nodig.

Manything

Videoloft Ltd

Gratis via App Store

Manything
Manything
Manything
Manything
Manything
Manything
Manything
Manything
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu