Met MakeOvr zet je app-iconen waar je maar wilt op het homescreen

Rutger Otto
17 maart 2015, 11:06
2 min leestijd
Met MakeOvr zet je app-iconen waar je maar wilt op het homescreen

Als je nieuwe apps installeert op de iPhone, dan sluiten deze altijd achter de apps die al op de homescreen staan aan. Met MakeOvr bepaal je echter zelf waar de iconen komen, via een work-around.

Lees verder na de advertentie.

MakeOvr

Bij Android is het mogelijk om icoontjes van apps zelf te plaatsen waar je maar wil. Op iOS kan dat niet en heeft dat nooit gekund. Alle apps die je hebt staan naast- en onder elkaar en kun je eventueel van positie verwisselen.

Op een iPhone 6 Plus zou het handig zijn als je de apps wat meer naar beneden zou kunnen halen op het homescreen, zonder steeds van de Bereikbaarheid-functie gebruik te hoeven maken. Dat is mogelijk door middel van een web-app genaamd MakeOvr die zorgt voor een work-around, waardoor het lijkt alsof de app-iconen door het scherm zweven op een positie die jij kiest.

https://www.youtube.com/watch?v=U7hrqe6uW1o

App-iconen rangschikken

Met MakeOvr bouw je volgens de makers ‘een toffe homescreen in nog geen vijf minuten’. Er zijn drie stappen om te volgen. Om te beginnen kies je een achtergrond. Dat kan een plaatje zijn van MakeOvr of één die je zelf hebt uitgekozen. Met MakeOvr snij je icoontjes uit de afbeelding, die je vervolgens aan je achtergrond toevoegt. Op die manier krijgt je homescreen als het ware ‘onzichtbare’ iconen, waardoor de apps die je wel wil zien in het luchtledige lijken te zweven.

Op de website en in het instructiefilmje staan grappige voorbeelden van wat er op deze manier mogelijk is. Je kunt een Super Mario-level maken of icoontjes als een soort vissen in de zee presenteren. Voor iPhone 6 (Plus) gebruikers is het echter vooral handig om apps die je veel gebruikt meer in het bereik van je duim te plaatsen, zonder daarvoor het hele homescreen met iconen te hoeven bedekken.

Web-app

Om de web-app te gebruiken ga je via de Safari-browser van je iPhone naar de website van MakeOvr, waar je door het proces wordt geloodst. Het is wat meer werk dan bij een reguliere achtergrond, maar dan heb je ook wat.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu