Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Het regent inkomsten bij de makers van Make It Rain

Rutger Otto
21 mei 2014, 11:14
2 min leestijd
Het regent inkomsten bij de makers van Make It Rain

Supersimpele app Make It Rain levert de ontwikkelaars dagelijks evenveel geld op als Flappy Bird in zijn hoogtijdagen. In het spel veeg je zo veel en zo snel mogelijk briefgeld uit je hand.

Lees verder na de advertentie.

De app verdient per dag zo’n 50 duizend dollar, beweert Space Inch, het bedrijf achter de game. Make It Rain kwam oorspronkelijk in april uit en is nu ineens een hit in de App Store. De studio maakte het spel voor 10 duizend dollar en gaf duizend dollar extra uit voor promotie. Make It Rain is gratis maar loopt lekker binnen dankzij in-app aankopen en advertenties.

‘Manier van investeren is interessant voor spelers’

Volgens Joshua Segall, mede-oprichter van Space Inch, heeft mond-tot-mondreclame het spel enorm goed gedaan. “Ik denk dat het veel gespeeld wordt door jongeren die het aan vrienden laten zien”, zegt hij tegen VentureBeat, waar hij het succes van Make It Rain probeert te verklaren. “Volgens mij maakt de manier van geld investeren en daar beloning voor krijgen de game interessant voor mensen. Spelers vinden het leuk om een limonadekraam te hebben die 50 cent per minuut oplevert, om vervolgens op te werken tot directeur van een mijn die 20 miljoen per seconde opbrengt.” Kortom: The American Dream in volle kracht.

make it rain gif

Daarnaast is ‘Make it rain’ daadwerkelijk een begrip in de hiphopwereld. In verschillende video’s hebben we rappers als Kanye West en Lil Wayne briefgeld van een stapeltje zien vegen. Dat gevoel wordt naar de app vertaald. Als speler veeg je geld van een stapel, niets meer en niets minder. Elk briefje dat je wegswipet vang je op in een emmer en levert geld op. Met dat geld kun je upgrades kopen.

Kracht zit hem in de eenvoud

Zo is het mogelijk een geldboost te kopen, waardoor je in plaats van 1 dollar ineens 2 dollar per briefje wegveegt. Ook kun je baantjes te zoeken (je begint bij een krantenwijk) om later bedrijven op te kunnen kopen (zoals een olieraffinaderij). Andere dingen zijn weer grappig bedoeld, zoals een school voor clowns of het inzetten van oude vrouwtjes om geld te smokkelen. De bedrijven en baantjes verdienen geld zonder dat jij hoeft te vegen. Het geld wordt opgevangen in een emmer, die je eveneens weer kunt uitbreiden zodat je grotere bedragen kan vangen.

Het is supersimpel, maar het geeft een vreemde voldoening om geld te zien regenen. Dit is precies het soort rare app dat een succes kan worden, zo bewijst het. Je kunt Make It Rain gratis downloaden uit de App Store. Er is 42,9 MB aan vrije opslagruimte nodig en vereist minimaal iOS 5.1.

Make It Rain: Love of Money

Space Inch, LLC

Gratis via App Store

Make It Rain: Love of Money
Make It Rain: Love of Money
Make It Rain: Love of Money
Make It Rain: Love of Money
Make It Rain: Love of Money
Make It Rain: Love of Money
Make It Rain: Love of Money
Make It Rain: Love of Money
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu