Mailplane: handige Mac-app voor meerdere Gmail-accounts

Lars Paijmans
16 mei 2016, 10:50
2 min leestijd
Mailplane: handige Mac-app voor meerdere Gmail-accounts

Mail-apps met allerlei toeters en bellen zijn er genoeg, maar als je gewoon Gmail op je desktop wilt gebruiken zonder dat je daarvoor een browser voor hoeft te openen, dan is Mailplane voor jou.

Lees verder na de advertentie.

Mailplane houdt het simpel

Door de jaren heen zijn er meer dan genoeg mail-apps voor de Mac verschenen die hun best doen om eigen functies te introduceren, terwijl Gmail eigenlijk van zichzelf al alles in huis heeft om het versturen en ontvangen van mailtjes makkelijk te maken.

Mailplane

Daarom is Mailplane in het leven geroepen. Een super simpele mail-app voor de Mac die simpelweg Gmail op je desktop zet, maar daar ook de optie aan toevoegt om heel gemakkelijk meerdere accounts tegelijk te beheren. Een uitkomst voor mensen die naast een privé-account ook voor hun werk een account bij moeten houden, en niet steeds handmatig willen wisselen of meerdere tabbladen open willen hebben staan.

Lees ook: Dit zijn de 5 beste e-mail-apps voor de Mac

In de instellingen van de app kun je iedere account een ander geluidje meegeven, zodat je zelfs zonder te kijken weet in welke inbox er een bericht op je staat te wachten. Mailplane ondersteunt naast Gmail ook Inbox by Gmail en Google Agenda, zodat je al deze belangrijke Google-diensten op je Mac netjes op een plek hebt staan.

Naast de strakke indeling van de Mac-app kun je Mailplane ook prima gebruiken als het venster niet in beeld is. Dankzij een snelkoppeling in de Mac-menubalk is de app namelijk altijd in de buurt. Ook kun je door op het icoon te klikken snel zien welke inbox je aandacht verdient.

Mailplane downloaden

Tot slot kun je in Mailplane ook een voorvertoning van media krijgen en deze annoteren. Afbeeldingen en documenten versturen gaat razendsnel omdat je ze alleen in je venster hoeft te slepen. Mailplane kun je voor 22,85 euro aanschaffen via de website van de app, al kun je er ook voor kiezen om de dienst eerst vijftien dagen gratis en vrijblijvend uit te proberen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu