Mail to Self maakt naar jezelf mailen simpeler en sneller
Rutger Otto

Als je iets interessants tegenkomt op internet of in een bepaalde app, wil je dat misschien naar jezelf mailen om later nog eens te bekijken. De extensie Mail To Self maakt dat heel gemakkelijk.

Mail To Self extensie

mail to self Mail To Self is als app te downloaden uit de App Store, maar is feitelijk niet meer dan een extensie. Een heel handige ook nog, want vanuit elke app of browser met deelknop kun je content naar jezelf mailen. Na het downloaden moet je Mail To Self nog wel even instellen.

  1. Ga naar een app met een deelknop (het vierkantje met een pijltje omhoog), bijvoorbeeld Apples Notitie-app
  2. Tik op de deelknop en vervolgens op ‘Meer’ in de onderste icoon-balk
  3. Zet het schuifje achter Mail To Self op groen

Nu je Mail To Self hebt ingeschakeld, kun je dingen uit andere apps of vanuit browsers delen. Daarvoor tik je logischerwijs op de deelknop. In onderste rij staat nu een icoontje van Mail To Self. Druk daarop en het mailtje is verzonden.

Handige deelfunctie

Mail To Self is enorm handig voor mensen die vaak iets naar zichzelf mailen. Het is niet langer nodig bijvoorbeeld een link te kopieren, je mail-app te openen, een mail op te stellen en te verzenden. Mail To Self werkt veel sneller: delen, mailen, klaar.

Sinds iOS 8 is het voor ontwikkelaars mogelijk om een app-extensie te maken. Daarmee is het veel gemakkelijker om te delen en apps met elkaar te koppelen. Mail To Self is een extensie die het gemak ervan aantoont. Om de app te downloaden is iOS 8 of nieuwer nodig, net als 11,8MB aan vrije opslagruimte.

Mail to Self • Send notes to your email in one tap

Extra Thought

10,0 (4 reviews)
Gratis via App Store

Mail to Self • Send notes to your email in one tap
Mail to Self • Send notes to your email in one tap
Mail to Self • Send notes to your email in one tap
Mail to Self • Send notes to your email in one tap

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.