Mail Pilot: veelzijdige e-mailapp van Kickstarter beschikbaar in App Store

Wouter Nijsen
11 april 2013, 21:46
2 min leestijd
Mail Pilot: veelzijdige e-mailapp van Kickstarter beschikbaar in App Store

De afgelopen maanden zijn er veel uitstekende e-mailapps uitgebracht. Denk aan Sparrow, Mailbox en Gmail, maar ook de veelzijdige e-mailapp Mail Pilot hoort zeker in dit rijtje thuis.

Sparrow, Mailbox en Gmail hebben hun tekortkomingen. Zo missen de apps een speciale IMAP-instelling waardoor je lang niet alle mailaccounts toe kan voegen: een functie die door velen als broodnodig wordt beschouwd. Mail Pilot, die IMAP-accounts wel ondersteunt, is daarom een uitgebreide app in zowel functies als het gebruik en onderhoud van al je e-mailaccounts.

Mail Pilot: kwaliteit voor een (hoog) prijskaartje

mzl.ojxigmpi

Mail Pilot begon als een project op crowdfundingwebsite Kickstarter waar geïnteresseerden de app voor een gereduceerde prijs konden ‘backen’, ofwel ondersteunen, om de ontwikkeling van Mail Pilot te verwezenlijken. Net als Mailbox hanteert ook Mail Pilot zero inbox – de term die wordt gebruik voor het idee dat een schone maar vooral lege inbox het beste is waar je naar kunt streven – en laat gebruikers alle e-mailberichten organiseren in verschillende lijsten.

Lees verder na de advertentie.

De vergelijking met Mailbox ligt erg voor de hand. Bij beide e-mailapps kun je swipen om een actie uit te voeren. Bij Mail Pilot activeert een swipe naar rechts verschillende acties om een e-mail op een andere datum – morgen, overmorgen of een onbepaalde datum – te behandelen. Het pijltje naar onderen verraadt meer opties, waaronder archiveren en verwijderen, terwijl de checkbox je een e-mail als voldaan laat markeren. Met een swipe naar links selecteert je de betreffende e-mail waarna je dezelfde actie bij andere e-mails uit kunt voeren om zo een groepsselectie te maken.

Eén van de grootste nadelen van Mail Pilot is het ontbreken van push-notificaties. Hierdoor word je niet op de hoogte van nieuwe e-mails gebracht als de app niet op de achtergrond draait en dus meer acculading verbruikt. Daarnaast heeft de app een flink prijskaartje: 13.99 euro. Omdat Mail Pilot een universele app is, kun je aankoop op zowel de iPhone als iPad worden gebruikt, maar dan nog blijft de prijs erg hoog.

En hoewel de e-mailervaring erg plezant is en snel en effectief werkt, kun je op dit moment beter nog even wachten tot het team van Mail Pilot push-notificaties aan de app heeft toegevoegd. Voor degenen die e-mail heel systematisch wil benaderen en behandelen, is Mail Pilot nu al een uitstekende optie.

[app 616785421][appimg 616785421]

Categorie: Apps algemeen
Spotlight: KickStarter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's