Magister binnenkort op de iPhone en iPad

Veel scholen maken tegenwoordig gebruik van een systeem waarbij leerlingen en ouders thuis absenties en cijfers kunnen bekijken. Magister is één van deze systemen. Om de website te gebruiken, heb je een browser met Silverlight nodig. De iPhone, iPod touch en iPad kunnen deze website dus niet openen. Vandaag lieten de ontwikkelaars op NOT 2011 zien dat er binnenkort een speciale applicatie voor deze apparaten beschikbaar komt.

Functies van de applicatie

Met de applicatie kan de docent én de leerling alles wat normaal ook mogelijk is op de website. Je kan als leerling bijvoorbeeld gemakkelijk bekijken of er cijfers zijn toegevoegd, en docenten kunnen de applicatie gebruiken om te zien of ze nog berichten van ouders hebben gekregen.

Eerst docenten, dan leerlingen

Op dit moment staat er al een applicatie in de App Store voor docenten die gebruik maken van Magister. Deze applicatie is alleen te gebruiken op uitnodiging. In de toekomst komt er een nieuwe applicatie beschikbaar die vrij te gebruiken is door iedere leerling én docent.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.