De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

MacID ontgrendelt je Mac met de Apple Watch

Rutger Otto
19 mei 2015, 10:34
2 min leestijd
MacID ontgrendelt je Mac met de Apple Watch
MacID

MacID

€ 3,99

Reviewscore

7

Met deze app kun je jouw Mac ontgrendelen met je Apple Watch. Ook is het mogelijk om het accupercentage van je iPhone te checken vanaf je pols.

Lees verder na de advertentie.

MacID installeren

De app MacID biedt vanaf nu ondersteuning voor de Apple Watch. MacID maakt van je mobiele apparaat (iPhone, iPad en Apple Watch) een sleutel waarmee je je Mac kan ontgrendelen via Bluetooth.

Heb je de app geïnstalleerd, dan is het zaak om via de iPhone-app de Mac aan iOS te koppelen. Daarvoor heb je de MacID voor OS X nodig, die je gratis van de website van de makers kunt downloaden. Open het programmaatje, dan zoekt de Mac naar apparaten die je kunt koppelen. Zorg wel dat Bluetooth aan staat op beide apparaten. Doorloop de installatie en het werkt meteen.

Via de MacID-app op de iPhone kun je jouw Mac ontgrendelen met Touch ID. Dat kunnen wel meer apps, het belangrijkste is de ondersteuning voor Apple Watch. Als je de app hebt gekoppeld aan je iPhone en Mac, kun je er ook op de smartwatch van Apple gebruik van maken.

macid

Mac vergrendelen met MacID

Het handigst is om de app bij Glances te plaatsen. Daar kun je dan altijd zien hoeveel Macs je hebt gekoppeld en hoeveel daarvan er ver- of ontgrendeld zijn. Daarnaast check je meteen hoeveel accupercentage je iPhone nog heeft. Hoef je ‘m daarvoor ook niet meer uit je zak te halen.

Tik je vervolgens op de Apple Watch-app van MacID, dan kun je verschillende dingen doen. Zo is het mogelijk je Mac te ontgrendelen of juist te vergrendelen met een tik op het scherm. Dat is ondanks het gebrek aan Touch ID veilig, omdat je altijd een code nodig hebt om de Apple Watch te gebruiken of hem om je pols moet dragen. Naast vergrendelen en ontgrendelen kun je de Mac ook op de screensaver instellen. Verder is het zelfs nog mogelijk om met de app je muziek te regelen op de Mac of om het volume te regelen.

Traag

Wel moet gezegd worden dat de app behoorlijk traag is. Dat is een hardnekkig kwaaltje dat overigens bij de meeste apps van derden op de Apple Watch de kop op steekt. Het is te hopen dat Apple of ontwikkelaars daar nog iets aan kunnen doen. MacID kost 99 cent in de App Store. Voor de installatie heb je iOS 8 of nieuwer nodig en 1,3MB aan vrije opslagruimte.

MacID

Kane Cheshire

€ 3,99 via App Store

MacID
MacID
MacID
MacID
MacID
MacID
MacID
MacID
MacID
MacID
Bron: MacID
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu