Machinarium Pocket Edition verschenen, origineel krijgt update
Roel van Hout

Eén van de meest stijlvolle iPad-games, Machinarium, is nu eindelijk ook op je iPhone te spelen als Machinarium Pocket Edition!

Machinarium is een traditionele point-and-click-game: je hebt geen directe controle over je personages, maar kunt ze met een tik van je vinger ergens op het scherm die richting op sturen. Het Tsjechische spel Machinarium combineert dit spelprincipe met schitterende handgetekende graphics én een fikse dosis humor.

Je speelt in het spel een robotje, dat een weg moet vinden in een ernstig vervuilde stad vol andere, vaak kwaadwillende, robots. De nadruk ligt daarbij op puzzels, die je van tijd tot tijd echt je hersens doen laten kraken.

Machinarium Pocket Edition is bedoeld voor nieuwe spelers

Als je Machinarium al had aangeschaft voor je iPad, hoef je de Pocket Edition niet te kopen: die versie heeft namelijk een update gekregen waardoor hij universeel speelbaar is geworden op iOS. De losse Machinarium Pocket Edition is bedoeld voor mensen die de game nog niet speelden op een ander platform, en bevat als bonus scherpere graphics en de mogelijkheid om in én uit te zoomen, wat de versie beter geschikt maakt voor het kleine scherm.

Als je op zoek bent naar een origineel en humoristisch spelavontuur op je iPhone, is Machinarium Pocket Edition jouw game. Het spel kost slechts 1,79 euro en is nu te downloaden in de App Store!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.