Mac-versie van iMovie lijkt nu meer op de iOS-app

Rutger Otto
29 april 2016, 12:45
2 min leestijd
Mac-versie van iMovie lijkt nu meer op de iOS-app
iMovie

iMovie

Gratis

Reviewscore

8

Apple heeft zijn video-software iMovie voor de Mac geüpdatet. Er zijn een aantal (kleine) nieuwe functies toegevoegd, waarmee video’s bewerken sneller en gestroomlijnder moet gaan.

Lees verder na de advertentie.

iMovie-update

iMovie voor de Mac is inmiddels toe aan versie 10.1.2. In deze versie van het programma is het onder meer gemakkelijker gemaakt om een nieuw project te starten, omdat de knop nu duidelijker gepresenteerd op het Project-scherm staat.

Dat de knoppen groter zijn, is niet de enige verandering die aan het design van iMovie is gedaan. Ook de rest van het programma ziet er iets versimpelder uit, met grotere blokken en een donkere kleur in het programma. Dat ziet er niet alleen iets chiquer uit, op die manier trekt Apple het ontwerp meer richting dat van de iOS-versie.

imovie-update

Kleine verbeteringen

Verder zijn er meer kleine verbeteringen gedaan. Klik je op een videofragment, dan selecteer je het hele fragment in plaats van een deel. Wil je toch een bepaald onderdeel van het fragment, dan hou je tijdens het slepen de R-toets ingedrukt. Daarnaast is er nu ondersteuning voor resoluties van appvoorvertoningen voor de iPad Pro (1600 x 1200 pixels) en de Apple TV (1920 x 1080 pixels).

Heb je iMovie al geïnstalleerd, dan kun je de update gratis downloaden via de App Store. Daarvoor heb je wel OS X 10.11.2 nodig.

Meer over iMovie

Met iMovie is het vrij gemakkelijk om video’s te monteren van verschillende fragmenten. Ook kun je er audio onder zetten, overgangen maken en meer aanpassingen maken. Sinds kort is het ook mogelijk om films in 4K resolutie (3840 x 2160) te maken, daarvoor heb je dan wel minimaal een Mac uit 2011 nodig met minstens 4GB aan werkgeheugen. Het afspelen van dat soort video’s kan met een iMac met Retina scherm en met een Mac Pro van 2013 of nieuwer, indien die op een 4K-scherm is aangesloten. De Apple TV speelt geen 4K-beelden, maar maximaal video’s in 1080p.

iMovie

Apple

Gratis via App Store

iMovie
iMovie
iMovie
iMovie
iMovie
iMovie
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu