Mac-app Helium laat video’s boven vensters zweven

Rutger Otto
15 april 2015, 16:51
2 min leestijd
Mac-app Helium laat video’s boven vensters zweven

Voor iedereen die het vervelend vindt dat een video op de achtergrond verdwijnt in de browser als je een ander tabblad aanklikt, biedt deze app de oplossing.

Lees verder na de advertentie.

Helium-app

Helium is gemaakt door de Amerikaanse ontwikkelaar Jaden Geller. Hij omschrijft de Mac-app zelf als ‘een zwevend browservenster voor OS X’. Daar is geen woord mee gelogen, want de app is één venster die altijd op de voorgrond blijft staan.

Dat is bijvoorbeeld handig als je een video kijkt, maar je wil wel verder met werken of browsen. Om ervoor te zorgen dat de video niet achter andere vensters verdwijnt, blijft Helium altijd op de voorgrond staan.

Helium werkt met linkjes van websites. Kopieer en plak een link in het Location-menu, en de pagina wordt direct in Helium geladen, ook als je een pagina zonder video hebt. Dat kan handig zijn, bijvoorbeeld als je een tutorial wil bekijken terwijl je bezig bent een bepaalde foto te bewerken in Photoshop.

helium

Doorzichtig

Nog handiger echter is de manier om het Helium-venster doorzichtig te maken. Via het Appearance-menu kun je kiezen voor Translucent. Je Helium-app blijft op de voorgrond staan, maar je kan wel een beetje door het venster heen kijken. Daarbij kan je zelf instellen voor hoeveel procent het beeld zichtbaar moet blijven.

Helemaal handig daarbij is dat je kunt zien wat er achter het Helium-venster gebeurt. Als de app mogelijk iets in de weg staat, het je daar geen last meer van. Nog beter is dat je gewoon met de muiscursor achter het venster langs kan en kan klikken op hetgeen er onder Helium gebeurt. Zo kun je gewoon doorwerken en overal bij, terwijl je toch hetgeen in beeld houdt wat je anders had moeten wegklikken.

Helium is gratis te downloaden via deze website.

Lees meer over de Mac

Bron: Helium
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu