Maak gebruik van de StemWijzer app op je iPhone
Redactie

Nu de Olympische Spelen afgelopen zijn, kan de aandacht weer verlegd worden naar andere belangrijke zaken. Bijvoorbeeld naar de aankomende verkiezingen op 12 september. Download de StemWijzer app op je iPhone en kijk welke partij bij je past.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Officiële StemWijzer

Met de StemWijzer app op je iPhone krijg je dertig vragen voorgeschoteld. Daarna kun je zelf aangeven aan welke onderwerpen je waarde hecht. De gegeven antwoorden en je voorkeuren zullen in een persoonlijk stemadvies worden verwerkt. Er zijn voor elke vraag vier antwoorden beschikbaar in de vorm van eens, oneens, geen van beide en sla over. Je kunt bij elke vraag overigens de toelichting van een politieke partij bekijken. Niet alleen de bekende partijen zijn vertegenwoordigd. Je kunt ook kennismaken met de visie van nieuwe partijen, zoals de Piratenpartij, Nederland Lokaal en de Partij van de Toekomst.

Keuze partijen

Na het beantwoorden van de vragen en het aangeven van je voorkeuren voor onderwerpen ben je er nog niet. Je kunt namelijk ook nog selecteren welke partijen je voor je keuze in aanmerking wilt laten komen. In een overzicht wordt dan getoond welke van de partijen het meeste overeenstemming vertoont met jouw mening. Overigens heb je de mogelijkheid om de uitkomst te delen via social media.

De StemWijzer app is gratis beschikbaar voor je iPhone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.