De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Lumino City: bijzondere game met kartonnen wereld

Rutger Otto
1 november 2015, 13:21
2 min leestijd
Lumino City: bijzondere game met kartonnen wereld
Lumino City

Lumino City

€ 5,99

Reviewscore

8

Eén van de meest interessante nieuwe spellen in de App Store deze week is Lumino City. Dat heeft vooral te maken met het uiterlijk, want de game heeft een stop-motion-wereld die door de makers écht is gebouwd.

Lees verder na de advertentie.

Prachtige wereld

Lumino City is een avonturengame waarin je verschillende puzzels moet oplossen. Het verhaal draait om Lumi, een jong meisje dat haar opa moet zoeken. Ze trekt er op uit om uit te zoeken wat er is gebeurd, en uiteraard moet jij als speler daarbij helpen.

Om dat te doen, ga je door verschillende omgevingen. Deze zijn door de makers van studio State to Play gemaakt met échte materialen in de echte wereld, waarna alles met de camera werd vastgelegd om er een game van te maken. Zo kom je karton, hout, vilt en andere materialen tegen die dankzij stop-motion tot leven komen. Daar heeft flink wat werk in gezeten, maar het loont, want Lumino City ziet er prachtig uit.

Lumino City: Coming Soon to iPhone & iPad

Puzzelen

Hoe mooi de game ook is, de puzzels zijn niet altijd interessant. Daarnaast is het niet altijd duidelijk wat je wel en niet kunt aantikken op het scherm, waardoor je soms wellicht wat doelloos door de wereld loopt. Toch worden puzzels nooit zo moeilijk dat je uren vast zit. Na het oplossen van een puzzel en gesproken te hebben met de inwoners van de gebieden, kun je verder op je avontuur.

Lumino City verscheen eerder op PC, maar komt ook op iOS goed tot zijn recht. Vooral op de iPad ziet het er schitterend uit, op kleinere iPhones kan het wat priegelig worden.

Download Lumino City

Lumino City is een aanrader voor liefhebbers van avonturenspellen, die kunnen waarderen hoeveel werk en details er in de gamewereld zijn gestopt. Want de voornaamste reden om door te spelen is simpelweg om meer van de stad te zien. Het spel kost momenteel 4,99 euro in de App Store (en 6,99 euro in de Mac App Store). Je hebt wel flink wat ruimte nodig om hem te installeren: bijna 2GB. Lumino City werkt met iOS 9 of nieuwer.

Lumino City

State of Play Games

€ 5,99 via App Store

Lumino City
Lumino City
Lumino City
Lumino City
Lumino City
Lumino City
Lumino City
Lumino City
Lumino City
Lumino City
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu