Goed voorbereid naar Lowlands met deze twee apps
Rutger Otto

Vrijdag barst het feest weer los, morgen gaan de campings open. Als je op de hoogte wil blijven van het programma en de nieuwtjes, dan zijn er dit jaar twee Lowlands apps waarmee je een eind komt.


De echte Lowlandsganger installeert uiteraard de officiële Lowlands app, waar alles instaat wat je moet weten. In het hoofdscherm vind je zes knoppen, waarvan de eerste vier belangrijk zijn. Onder het kopje nieuws check je de laatste berichten en wijzigingen in het programma. De Lowmap voorziet je van een plattegrond van het terrein, waarbij het handig is dat je kan zien welke band er op dat moment in welke tent speelt, als je erop tikt.

Het belangrijkste deel van de app zijn natuurlijk het blokkenschema en het programma. Het programma kun je op artiestennaam bekijken, maar ook per tijd en podium. Voor artiesten en bands die je echt niet wil missen, kun je alerts instellen. In het blokkenschema vind je een handig overzicht van de hele dag. Kun je meteen zien welke lastige keuzes je moet gaan maken in het programma.


Een andere app is Pause for Lowlands. Dit is meer een naslagwerk of juist iets om in de juiste stemming naar Lowlands te gaan. In de app vind je algemene informatie over Lowlands en de line-up van verschillende dagen. Voor een handig blokkenschema ben je bij Pause for Lowlands echter aan het verkeerde adres. In de app worden interviews en artikelen uit (buitenlandse) media verzameld, zodat je helemaal op de hoogte bent. Beter nog: in de app kun je alvast muziek luisteren van artiesten op Lowlands. Het ontdekken van bandjes begint thuis al!

Lees meer App Store nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.