Ren met Bugs Bunny en Daffy Duck in Looney Tunes Dash!
Rutger Otto

De Looney Tunes worden achterna gezeten door de slechteriken. Hou je favoriet uit hun handen in Looney Tunes Dash!

Wabbit Season

Bugs Bunny loopt stiekem achter Elmer Fudd aan door het bos, totdat laatstgenoemde Bugs Bunny ineens ziet. Dan is ‘Wabbit Season‘ geopend en moet Bugs rennen voor zijn leven.

Looney Tunes lijkt op het eerste gezicht op een endless runner, maar dat is het niet. Je doorloopt losse levels, op een Candy Crush-achtige manier via een soort landkaart. Per level kun je dan weer drie sterren verzamelen om het spel zo goed mogelijk te doorlopen. Scoor je minstens één ster dan mag je door naar het volgende level.

Rennen door levels

In de levels begint het personage automatisch te lopen. Aan jou de taak om muntjes te verzamelen en ondertussen zoveel mogelijk obstakels te ontwijken door in vier richtingen te vegen. Onderweg vind je bekende objecten uit andere spellen, zoals een soort magneet die muntjes naar je toe trekt en een power-up die je verandert in een superheld waarna je door alle obstakels op het pad heen kan beuken.

Looney Tunes Dash! ziet er echt uit als een Looney Tunes-cartoon. Dat maakt het spel alleen al de moeite waard. Zelfs de audio klopt met de tekenfilms, want veel van de stemmen zijn door Jeff Bergman ingesproken, wat daadwerkelijk de stem van Daffy Duck en Bugs Bunny is.

Daarnaast is Looney Tunes Dash! leuk om te spelen. De levels worden in verschillende thema’s gepresenteerd maar zelfs daarbinnen is genoeg variatie met verschillende richtingen die je kan kiezen.

Download Looney Tunes Dash!

Looney Tunes Dash! is gratis te downloaden in de App Store. Daarvoor heb je minimaal iOS 6 nodig en 83,7MB aan vrije opslagruimte op je iPhone.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.