Raak je iPhone nooit meer kwijt dankzij deze Apple Watch-app
Lookout Mobile Security

Lookout Mobile Security

Gratis

Onze score

8

Lookout is een app die een melding stuurt als je jouw telefoon ergens achterlaat. Ook vind je er een iPhone gemakkelijk weer mee terug.

Lookout-app

De app is gemaakt door Lookout, een bedrijf dat zich richt op mobiele beveiliging. Heb je een Apple Watch en een iPhone, dan brengt de app een aantal zeer handige features met zich mee. Standaard kun je de iPhone via een Apple Watch al een geluidje laten afspelen als je hem kwijt bent, maar Lookout gaat een stapje verder.

Weet je niet meer waar je iPhone is, dan open je de Lookout-app op de Watch. Hier komt dan direct de naam van de telefoon te staan, met daaronder een balk die de afstand aangeeft. Hij is groen als je dichtbij bent en rood als je verder weg bent. Je kunt nu aan de hand van het metertje gaan zoeken in de richting die het meest groen kleurt.

Nog steeds niet te vinden? Dan helpt Lookout je met een ‘Scream’-knop. Dat maakt duidelijk meer geluid dan de standaard ‘Ping’ van Apple, Scream klinkt als een luid alarm.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Deze demo geeft je een indruk van de app.

Afstand en kaartlezen

Mocht de iPhone op grotere afstand liggen, dan kun je via de Watch op een kaart kijken om de laatst bekende locatie van de telefoon te zien. De kaart presenteert live-beelden, dus het is goed te zien of de iPhone mogelijk beweegt of ergens is blijven liggen.


Maar zo ver hoeft het niet eens te komen, want Lookout heeft ook een instelling waarmee je een melding krijgt als je buiten de bluetooth-grens stapt zonder telefoon. Handig als je per ongeluk een restaurant uit wandelt en je vergeet iets.

Lookout downloaden

Lookout is gratis te downloaden in de App Store. Om hem te installeren is minimaal iOS 8 vereist.

Lookout Mobile Security

Lookout, Inc.

9 (217 reviews)
Gratis via App Store

Lookout Mobile Security
Lookout Mobile Security
Lookout Mobile Security
Lookout Mobile Security
Lookout Mobile Security
Lookout Mobile Security

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.