De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Nieuwe app van Lonely Planet is je gids in onbekende steden

Rutger Otto
2 februari 2016, 18:26
2 min leestijd
Nieuwe app van Lonely Planet is je gids in onbekende steden
Guides by Lonely Planet

Guides by Lonely Planet

Gratis

Lonely Planet is een gevestigde naam als het gaat om reisboeken. De nieuwe app gidst je door een aantal grote steden, zonder papier mee te hoeven nemen.

Lees verder na de advertentie.

Guides van Lonely Planet

De nieuwe Lonely Planet-app heet Guides en is gratis te downloaden in de App Store. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, zul je even een account moeten aanmaken, daarna heb je gratis beschikking over 38 grote steden verspreid over de wereld. Daaronder bijvoorbeeld Amsterdam, Barcelona, Chicago, Istanbul, Londen, Parijs en Sydney.

Je kunt de steden allemaal onder elkaar bekijken, maar via de zoekfunctie kun je ook filteren op werelddeel of zelf een stad invoeren. Met 38 steden zijn de belangrijkste wel aanwezig, maar uiteraard ontbreken er nog een hoop. Volgens Lonely Planet wordt de app geüpdatet met meerdere steden. Zoek je op een stad die nog niet in de app is opgenomen, dan kun je kiezen een melding te ontvangen zodra dat wel het geval is.

Meet Guides - Lonely Planet's newest app

38 steden

Goed, wat biedt de app dan al wel? Gidsen voor 38 steden dus. Die kun je gewoon downloaden, zodat je ze ook offline kunt gebruiken. Wel zo handig als je in het buitenland geen databundel hebt en niet van wifi-spot naar wifi-spot wilt benen. Kom je aan in de stad, dan zie je dankzij GPS precies waar jij je bevindt.

Dankzij zes iconen bekijk je direct waar de bezienswaardigheden, eetgelegenheden, hotels, winkels, drankjes en culturele zalen zijn. Bij elk van de gelegenheden staat een korte begeleidende tekst. Ook biedt Guides van Lonely Planet handige stedenomschrijvingen, ben je meteen op de hoogte van wat je met jouw budget kunt doen en krijg je tips, bijvoorbeeld hoe veel fooi je in restaurants geeft.

Guides downloaden

Guides is een simpele app om snel een indruk te krijgen van de stad waarin je bent. Verwacht echter niet al te veel mogelijkheden, plaatjes en informatie. De app is geschikt voor iOS apparaten met iOS 8 of nieuwer.

Guides by Lonely Planet

Lonely Planet Global, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Guides by Lonely Planet
Guides by Lonely Planet
Guides by Lonely Planet
Guides by Lonely Planet
Guides by Lonely Planet
Guides by Lonely Planet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu