LiveScanner: Scannen met je iPhone
Redactie

Het scannen van documenten duurt vaak lang en is omslachtig. De iPhone app LiveScanner biedt dé oplossing voor het scannen van documenten met je iPhone.

Documenten

De LiveScanner maakt gebruik van de camera op je iOS apparaat. Wanneer je een papier voor je hebt liggen kun je er vanuit de app, van bovenaf, een foto van maken. De applicatie herkent direct de randen van het papier en slaat de informatie op als een document.

Door de gebruiksvriendelijke interface kun je in zeer korte tijd veel documenten ”scannen.” Het document wordt herkent, de foto wordt bijgesneden en je document wordt opgeslagen. Het duurt 2 tot 3 seconde tot dat de applicatie het document heeft kunnen vinden, bijsnijden en op te slaan.

Leesbaarheid

Uiteraard is het belangrijk dat bij een document de letters op het papier goed duidelijk te lezen zijn. Wanneer je na een scan opmerkt dat de leesbaarheid van je document niet optimaal is kun je via de contrast knop de tekst beter naar voren laten komen.

Als je document(en) naar wens zijn kun je deze opslaan in een PDF formaat en direct exporteren naar je mail of bijvoorbeeld iBooks.

Conclusie

Een zeer handige app die bij scannen veel werk uit handen neemt. De scans die ik heb gemaakt zijn kwalitatief zeer goed leesbaar. Daarnaast werkt de applicatie soepel en erg snel.

De applicatie is voor €0,79 te downloaden in de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.