De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Zo deel je Live Photos op Facebook

Erwin Vogelaar
21 december 2015, 19:30
2 min leestijd
Zo deel je Live Photos op Facebook
Facebook

Facebook

Gratis

Reviewscore

7,5

Met de nieuwste versie van de Facebook-app is het mogelijk om Live Photos op het sociale netwerk te delen. De animaties zijn echter niet voor iedereen zichtbaar.

Lees verder na de advertentie.

Live Photos op Facebook

Sinds de lancering van de iPhone 6s en iPhone 6S Plus is het mogelijk om Live Photos te maken. Deze foto’s kunnen bewegen, omdat je iPhone direct een stukje beeld voor en na de foto meepakt. Een leuke, unieke functie van de nieuwste generatie smartphones van Apple, maar deze animaties vervolgens met anderen delen is lastig. Daar komt verandering in, want nu kun je de foto’s gewoon op Facebook zetten.

Live Photos op Facebook

Live Photos delen kan met de nieuwste versie van de Facebook-app die nu uitgerold wordt. Live Photos deel je net als andere afbeeldingen van je iPhone via de filmrol. Als je een Live Photo kiest, kun je met het bullseye-icoontje kiezen of je een stille afbeelding of de bewegende Live Photo op Facebook zet.

Er kleeft echter een groot nadeel aan dit delen, want maar een beperkt aantal mensen kan de Live Photo daadwerkelijk bewegend zien. Met een iPhone 6 of iPhone 6S kun je de animatie bekijken door 3D Touch te gebruiken, of er langer op te drukken met een oudere iPhone of iPad met iOS 9.

Ook met een Apple Watch zijn de animaties te zien en een Mac met El Capitan kan de animatie tonen door de afbeelding te importeren in de Foto’s-app. Heb je een oudere versie van iOS, OS X, een Android-apparaat, een Windows-pc of een andere manier waarmee je op Facebook komt, dan heb je pech.

Facebook downloaden

De update is niet direct voor iedereen beschikbaar, maar Facebook rolt de nieuwe functie langzaamaan uit. Zorg in ieder geval dat je de nieuwste versie van de app downloadt. Dat kan in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 106MB vrije ruimte.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Bron: Slashgear
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu