Dankzij deze app kun je Live Photos draaien

Met Live Photos van Apple komen je foto’s tot leven. Wil je ze draaien, dan gaat echter het geluid en de beweging verloren. Om dat te verhelpen is er nu een app: LiveRotate.

Bewegende foto’s

Live Photos was één van de grote vernieuwingen in iOS 9. Deze camerafunctie neemt ook de beelden voor en na een foto op, wat een plaatje meer context geeft door de beweging. Ook het geluid wordt opgenomen om de foto nog meer tot leven te wekken.

Door met 3D Touch op foto’s te drukken is de beweging te zien in de Foto’s-app. Het eindresultaat lijkt wel wat op een GIF. Met dank aan Google’s app Motion Stills, die recent uitkwam, maak je de Live Photos stabieler en mooier dan ooit.

Live Photos draaien

De Foto’s-app van Apple schiet wat dat betreft zelf een beetje te kort qua mogelijkheden. Wil je de foto’s bewerken, dan gaat bijvoorbeeld alle beweging verloren. Ook een plaatje draaien kan niet, maar er is nu een app waarmee dat wél kan. Die heet LiveRotate en kost een euro in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

LiveRotate is een simpele app. Je ziet de plaatjes uit je galerij die je als Live Photos hebt geschoten. Wil je ze kantelen, dan kan dat zonder dat je kwaliteit of functionaliteit verliest. Het draaien kan in 90, 180 of 270 graden. Daarna sla je ze weer op in de Foto’s-app. Ze bewegen dan nog steeds én zijn voorzien van audio.

Aanpassingen van Apple

Deze app zul je niet dagelijks gebruiken, maar komt wel van pas als de kans zich voordoet dat je een Live Photo wilt draaien. Omdat Apple dat zelf niet in zijn Foto’s-app toestaat, is er weer een app van derden nodig om de functie toe te passen, net zoals Google de stabiliteit van deze foto’s verbeterde met Motion Stills. Het wordt nog interessant of Apple zelf nog verbetering voor de bewegende foto’s gaat presenteren tijdens het WWDC dit jaar. Die conferentie vindt maandag 13 april plaats, vanaf 19 uur Nederlandse tijd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.