De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Dankzij deze app kun je Live Photos draaien

Rutger Otto
12 juni 2016, 13:27
2 min leestijd
Dankzij deze app kun je Live Photos draaien

Met Live Photos van Apple komen je foto’s tot leven. Wil je ze draaien, dan gaat echter het geluid en de beweging verloren. Om dat te verhelpen is er nu een app: LiveRotate.

Lees verder na de advertentie.

Bewegende foto’s

Live Photos was één van de grote vernieuwingen in iOS 9. Deze camerafunctie neemt ook de beelden voor en na een foto op, wat een plaatje meer context geeft door de beweging. Ook het geluid wordt opgenomen om de foto nog meer tot leven te wekken.

Door met 3D Touch op foto’s te drukken is de beweging te zien in de Foto’s-app. Het eindresultaat lijkt wel wat op een GIF. Met dank aan Google’s app Motion Stills, die recent uitkwam, maak je de Live Photos stabieler en mooier dan ooit.

Live Photos draaien

De Foto’s-app van Apple schiet wat dat betreft zelf een beetje te kort qua mogelijkheden. Wil je de foto’s bewerken, dan gaat bijvoorbeeld alle beweging verloren. Ook een plaatje draaien kan niet, maar er is nu een app waarmee dat wél kan. Die heet LiveRotate en kost een euro in de App Store.

LiveRotate is een simpele app. Je ziet de plaatjes uit je galerij die je als Live Photos hebt geschoten. Wil je ze kantelen, dan kan dat zonder dat je kwaliteit of functionaliteit verliest. Het draaien kan in 90, 180 of 270 graden. Daarna sla je ze weer op in de Foto’s-app. Ze bewegen dan nog steeds én zijn voorzien van audio.

Aanpassingen van Apple

Deze app zul je niet dagelijks gebruiken, maar komt wel van pas als de kans zich voordoet dat je een Live Photo wilt draaien. Omdat Apple dat zelf niet in zijn Foto’s-app toestaat, is er weer een app van derden nodig om de functie toe te passen, net zoals Google de stabiliteit van deze foto’s verbeterde met Motion Stills. Het wordt nog interessant of Apple zelf nog verbetering voor de bewegende foto’s gaat presenteren tijdens het WWDC dit jaar. Die conferentie vindt maandag 13 april plaats, vanaf 19 uur Nederlandse tijd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu