Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tip: zo zet je Live Foto’s om in een deelbaar GIF-bestand

Redactie
15 oktober 2015, 11:30
2 min leestijd
Tip: zo zet je Live Foto’s om in een deelbaar GIF-bestand
Live GIF

Live GIF

€ 3,99

Reviewscore

7,5

Met de iPhone 6S en 6S Plus kun je zogenoemde Live Foto’s maken. Het delen van deze bewegende foto’s met vrienden die niet over de nieuwste iPhone beschikken is echter lastig. Met Live GIF zet je je Live Foto nu gemakkelijk om in een GIFje dat overal te bekijken is.

Lees verder na de advertentie.

Live Foto’s zijn een nieuwe feature op de iPhone 6S (Plus). Wanneer je een foto maakt, wordt er automatisch drie seconden aan video opgenomen. Priime heeft nu de app Live GIF geïntroduceerd, waarmee je Live Foto’s heel gemakkelijk met iedereen kunt delen.

De Live Foto’s zijn namelijk alleen te bekijken op toestellen met 3D Touch. De Live Foto delen met je vrienden of familie die een oudere iPhone zonder iOS 9 of een heel ander besturingssysteem hebben wordt hierdoor lastig, aangezien zij ze niet af kunnen spelen.

Lees hier hoe je Live Foto’s bekijkt op toestellen zonder 3D Touch

Zo werkt Live GIF

De app Live GIF zet de Live Foto om in een GIF-bestand dat met iedereen te delen is. De GIFs zijn zowel op alle toestellen als op het web af te spelen. De simpele app is de eerste die het mogelijk maakt voor iPhone 6S-gebruikers om hun bewegende foto’s om te zetten in deelbare GIFjes.

Nadat je Live GIF hebt geïnstalleerd en geopend, herkent de app automatisch de Live Foto’s op je telefoon. Deze worden in overzichtelijke rijen getoond in de app. Jij kiest welke Live Foto je wilt omzetten in een GIF en door er vervolgens op te tikken doet de app de rest. De GIF kun je opslaan op je telefoon, verzenden in een berichtje of e-mail of uploaden naar je sociale media. Het is overigens ook mogelijk de Live Foto met Live GIF op te slaan als een video en deze te bewerken via een daarvoor geschikte app.

Live GIF

Priime, Inc.

€ 3,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu