Liquidmetal nog niet klaar voor iPhone 5
Redactie

Onlangs zou bekendgemaakt zijn dat de iPhone 5 van Liquidmetal gemaakt zou worden. Deze metaalsoort is revolutionair maar volgens de uitvinders nog lang niet klaar voor de iPhone 5.

Een van de hoofden achter de uitvinding Liquidmetal bevestigd dat het nog 5 jaar zal duren voordat het metaal klaar is voor productie op grote schaal.

Investeren

Atakan Peker, de mede-ontdekker, zegt dat Apple zeker nog zo’n 300 tot 500 miljoen zal moeten investeren om het materiaal te perfectioneren. Op dit moment is het nog niet mogelijk om volledige producten van het metaal te produceren.

Liquidmetal nu al in iPhones

Twee jaar geleden kocht Apple het alleenrecht op Liquidmetal. Sindsdien zijn er geen grote producties geweest van het metaal. Echter zijn wel alle pennetjes die helpen de simkaarthouder uit de iPhone te schuiven van het materiaal.

iPhone 5

Het wordt door de uitvinders dus als onmogelijk beschouwd dat de iPhone 5 van dit bijzondere metaal gemaakt zal worden. Wanneer Liquidmetal goed genoeg is zal Apple een gigantische voorsprong hebben op alle concurrentie, Liquidmetal is namelijk zeer uniek.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.