Ballen grabbelen op de iPhone: de Lingo app is nu beschikbaar

Rutger Otto
10 maart 2016, 12:15
2 min leestijd
Ballen grabbelen op de iPhone: de Lingo app is nu beschikbaar

Terug van weggeweest: Lingo. Niet op televisie, maar op iOS. Met de app kun je tegen vrienden of onbekenden spelen. Wij wierpen alvast een eerste blik op het woordenspelletje.

Lees verder na de advertentie.

Lingo app

Lingo is al bijna twee jaar niet meer op televisie, maar het spel probeert het nog eens met een app. De Lingo-app was al beschikbaar in België, nu is hij ook in Nederland te downloaden. Net zoals op tv probeer je woorden te raden die de makers hebben bedacht. Je krijgt daarvoor vijf beurten en als je die niet benut, mag de tegenstander.

Raad je het woord wel, dan mag je een bal graaien. Je kunt ze husselen door de iPhone te schudden, daarna sleep je een bal naar boven uit de bak. Het nummer wordt vervolgens weggestreept op de kaart. Heb je er vijf op een rij, dan maakt dat Lingo. Een rode bal geeft jouw beurt naar de ander en een vraagteken laat je een nummer naar keuze wegstrepen.

Spelen met ballen

Bij elk goed woord en een goede lingo krijg je meer punten toegekend. Daarmee wordt een xp-balk aangevuld waarmee je nieuwe levels behaalt. Daarmee komen er speciale ballen in de bak, zoals een extra rode bal of een vraagteken, maar bijvoorbeeld ook een ‘aardbeienbal’.

Lingo kun je aan je Facebook-account koppelen om zo tegen bekenden te spelen. Je kunt echter ook zonder koppelen spelen en vrienden zoeken via hun Lingo-profiel. Een andere mogelijkheid is om het tegen willekeurige spelers op te nemen. Je kunt zelfs nog met ze chatten als je dat wilt. Een spelletje duurt tien ronden, wie daarna de meeste punten heeft, wint.

Lingo voor iOS downloaden

De Lingo-app heeft een limiet op het aantal spelers tegen wie je kan spelen. Wil je meer, dan zul je moeten betalen. Ook kun je advertenties afkopen. Om gebruik te maken van ‘Lingo Premium’ betaal je één keer 1,99 euro. De app is ook helemaal gratis te gebruiken. De app lijkt nog wat kuren te hebben met vrienden zoeken en het typen gaat niet altijd even lekker, maar afgezien daarvan is Lingo behoorlijk verslavend.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu