Linelight is één van de beste puzzelgames op de iPhone dit jaar

Rutger Otto
30 juli 2017, 9:45
2 min leestijd
Linelight is één van de beste puzzelgames op de iPhone dit jaar
Linelight

Linelight

€ 1,99

Reviewscore

9

Hoe een puzzel met alleen maar lijntjes en kleurtjes tóch een avontuurlijk gevoel kan bieden. Linelight doet het precies goed.

Lees verder na de advertentie.

Beleef een puzzelavontuur

Linelight verscheen eerder dit jaar al op consoles en pc, maar ontwikkelaar My Dog Zorro heeft het spel heel goed overgezet naar mobiele systemen. Op de iPhone komt Linelight perfect tot zijn recht.

In het spel veeg je met je vinger over het scherm om een verlicht streepje de goede kant op te slepen. Dat gaat altijd over een lijntje. In principe is het simpel: je moet het lijntje volgen en onderweg obstakels ontwijken. Daarnaast glijd je over schakels om platformen te laten bewegen en vijandelijke rode streepjes in je voordeel te laten werken. Ondertussen verzamel je gekleurde ruitjes.

Lijntjes trekken

Dat klinkt uiteraard simpeler dan het is. Met het lijnenspel, dat eruit ziet als een elektronisch netwerk, zijn ingewikkelde puzzels te maken. De moeilijkheidsgraad wordt langzaam opgebouwd, in de eerste paar levels leer je de basisregels van Linelight. Dat gebeurt zonder uitleg, maar volledig spelenderwijs. Pas als je het begrijpt en kunt toepassen, ga je verder.

Dit geldt uiteraard voor alle puzzels in de game. In totaal zijn er drie werelden, met daarin tientallen levels. Deze levels zijn aparte puzzels, maar ze zijn altijd verbonden met één lijn. Daardoor krijg je als speler het gevoel dat je met het lichtje daadwerkelijk een lijnenwereld doorloopt. De manier waarop Linelight is opgebouwd verrast: zelfs vijanden komen tot leven wanneer je tegen een kwaadaardig lijntje ‘racet’, terwijl je ondertussen moet samenwerken om verder te komen. Dat levert spannende momenten op.

Linelight downloaden

Linelight is één van de beste puzzelgames op iOS van dit jaar, ook omdat het heel knap is om gevoel aan te brengen aan een stel lijntjes. Daarnaast is de soundtrack elektronisch en rustgevend, wat het geheel afmaakt.

Download Linelight in de App Store (2,29 euro)

Linelight

BT Productions

€ 1,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen