Limelight: deel je filmcollectie en zie die van anderen
Wouter Nijsen

Er zijn al veel iPhone-apps die bijhouden welke films je hebt gezien. Daar zitten ook apps tussen waarin je dit kunt delen met anderen. Limelight kan nog meer.

Limelight biedt namelijk ook de functie om de films bij te houden die je nog wilt zien, en vertelt je dan meteen wanneer die daadwerkelijk in de bioscoop draaien. De app biedt daarnaast de mogelijkheid om in een tab te achterhalen welke films je vrienden aanbevelen of mensen die je volgt, zoals filmcritici. Tips van de redactie vind je hier ook in terug.

Limelight toont je dit allemaal op een overzichtelijke manier. Je hebt één kast waarin je de films staan die je al hebt gezien. Als je naar de volgende kast veegt, krijg je een overzicht van alle films die je nog wilt zien. De derde kast is voor die aanbevelingen van anderen. Het is eveneens geen probleem om je filmcollectie te delen buiten de app. Dit kan via e-mail, Facebook, Twitter of een simpel tekstbericht.

Wel een kleine investering

De iPhone-app haalt zijn gegevens uit The Movie DB. Hierdoor is bij iedere film veel informatie te lezen en zijn er genoeg trailers te vinden. Het enige nadeel van Limelight is het feit dat de app 0,89 eurocent kost, al is dit natuurlijk een kleine investering voor een erg handige app.

[app 636583114][appimg 636583114]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.