Limbo: griezelige puzzel-platformer nu ook op iPhone
Wouter Nijsen

Als je op zoek bent naar een écht goede game voor je iPhone, hoef je voorlopig niet lang te zoeken. Limbo is namelijk uitgebracht voor iPhone en iPad.

Limbo is een griezelige puzzel-platformer met een spelwereld die volledig in het zwart-wit is. Dit geeft de game een unieke doch griezelige sfeer. Het hoofdpersonage lijkt door het feit dat je enkel een silhouet ziet zo uit een Jip en Janneke-boek te zijn gelopen, maar in Limbo schuilen er grotere gevaren in de schaduwen dan in die kinderboeken.

Grote spinnen, scherpe spiesen: alles in Limbo kan een snelle dood betekenen. Het is aan jou om van links naar rechts te lopen, en daarbij de omgeving in je voordeel te gebruiken om verder te komen. Spiesen kun je bijvoorbeeld omzeilen of onschadelijk maken door ze te bedekken.

Geen afleidende interface in Limbo

Alle focus ligt bij dit avontuur op het zwart gekleurde hoofdpersonage. Nergens zie je hoe ver je bent of hoeveel leven je nog hebt (je bent dood of niet dood). Het enige wat telt, is verder komen.

Limbo verscheen alweer in 2010 voor platformen als de pc en Xbox 360, maar nu kunnen iPhone-bezitters eindelijk ook aan de slag met de unieke klassieker. Dit kost je wel 4,99 euro, maar dat is een klassieke puzzel-platformer als Limbo wel waard.

LIMBO

Playdead

8,0 (6 reviews)
€4,49 via App Store
LIMBO
LIMBO
LIMBO
LIMBO
LIMBO

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.