Interactief verhaal Lifeline is de gratis App van de Week

Wouter Nijsen
15 januari 2016, 9:20
2 min leestijd
Interactief verhaal Lifeline is de gratis App van de Week
Lifeline...

Lifeline...

€ 2,99

Reviewscore

8

Lifeline is een interactief verhaal dat vooral op de Apple Watch goed tot z’n recht komt. Het spel is door Apple gekozen als de gratis App van de Week.

Lees verder na de advertentie.

Een interactief verhaal

In Lifeline heb je contact met Taylor, een astronaut die is gestrand op een maan van een onbekende planeet. Hij is gecrasht met zijn ruimteschip en heeft jou nodig om te overleven. Dat doe je door constant te kiezen tussen twee antwoorden op de vragen die hij stelt, want Lifeline is een text-based game. Tijdens het spelen hoor je weliswaar muziek, maar het spel bestaat volledig uit geschreven tekst en vertelt op die manier een spannend verhaal.

Wanneer Taylor een schip moet onderzoeken, vraagt hij aan jou welke kant hij het eerste moet opgaan. Vervolgens gaat hij op pad en hoor je ook daadwerkelijk een tijdje niks meer van hem. Besluit hij om een tijdje te slapen, dan zul je een aantal uur moeten wachten voordat het verhaal weer verdergaat. Je speelt dus in korte sessies, al variëren ze wel van elkaar. De ene keer ben je met een paar seconden klaar, de andere keer zit je een aantal minuten te lezen.

Tof aan Lifeline is dat de game ook speelbaar is op de Apple Watch. Gedurende de dag ontvang je notificaties en kun je vanaf de smartwatch direct een reactie sturen. De digitale kroon gebruik je om door tekst te scrollen, als je eerdere gesprekken nog even wilt nalezen. Ook kun je de game gewoon op je iPhone spelen. Hiervoor open je simpelweg de app, maar je kunt ook antwoorden via de interactieve notificaties van iOS. Veeg een melding naar rechts en de antwoordmogelijkheden verschijnen in beeld.

Lifeline gratis downloaden

Lifeline is tot volgende week donderdag gratis te downloaden. Overigens verscheen onlangs een spin-off van de game, Lifeline: Silent Night. Hierin help je Taylor opnieuw, maar doorloop je een ander verhaal. Vorig jaar verscheen Lifeline 2, wat weer een opzichzelfstaand avontuur is.

Lifeline...

3 Minute Games, Inc.

€ 2,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu