3 redenen waarom de game Life is Strange zo goed is
Erwin Vogelaar
Life Is Strange

Life Is Strange

Gratis

Onze score

9

In de App Store vind je veel Telltale-games waarbij jij keuzes in verhalen maakt. Life is Strange valt in diezelfde categorie, maar doet het net even anders.

Life is Strange op iOS

In Life is Strange speel je als middelbare scholier Max. Na vijf jaar keert ze terug naar haar thuisstadje Arcadia Bay. Daar komt ze er al snel achter dat ze een bijzondere kracht bezit: het terugdraaien van de tijd. Hierdoor kan ze verkeerde keuzes opnieuw maken. In theorie maakt zo’n kracht je leven oneindig veel makkelijker, maar in de praktijk valt het allemaal niet mee.

1. De personages

Het verhaal in deze episodische gameserie gaat niet alleen over Max, maar ook jeugdvriendin Chloe. Het zijn twee uitstekende personages die goed op elkaar inspelen. Terwijl Max een net meisje is, heeft Chloe schijt aan alles. De game heeft wel zijn ongemakkelijke kanten. Zo bewegen de lippen onnatuurlijk mee met de gesproken teksten en zijn deze tieners duidelijk geschreven door oude mannen die niet snappen hoe tieners praten. Dat neemt echter niet weg dat je snel van de personages gaat houden en geïnvesteerd raakt in hun reis. Het uitstekende werk van de stemacteurs maakt ook een hoop goed.

2. De wereld

Je bent vrij om puur het verhaal in de game te volgen, of rond te snuffelen in alle kamers en hoekjes. Dat loont meestal de moeite. De wereld van Life is Strange is namelijk tot de rand toe gevuld met referenties. Als je goed kijkt naar bijvoorbeeld de posters en de nummerborden, dan zie je verwijzingen naar series als Twin Peaks en True Detective terug. Ook leer je al snuffelend vaak meer over de personages in de game. Tof is tevens dat ontwikkelaar Dontnod gebruikmaakt van gelicenseerde muziek om de wereld levendiger te maken, en dat is bijzonder effectief.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In deze wereld bespreekt Dontnod onderwerpen die je zelden in andere games terugziet. Bijvoorbeeld het pesten via sociale media, de zware gevolgen van seksueel geweld en meer. De game kan behoorlijk intens worden.

3. De keuzes

Net als in de Telltale-games moet je keuzes maken in Life is Strange. Omdat je de tijd kunt terugdraaien, kun je ervoor kiezen om de verschillende gevolgen op de korte termijn te bekijken. Je weet echter nooit wat de gevolgen op de lange termijn zijn. Er kleven namelijk flink wat consequenties aan je keuzes, dus denk goed na.

Let wel op: De eerste episode van Life is Strange is 3,49 euro en download je in de App Store via onderstaande link. De overige episodes zijn los te koop, of direct als pakket voor 9,99 euro. De eerste drie afleveringen speel je nu en de rest begin 2018. Meer games? Check dan het waanzinnige Fez of de vijf beste iOS-games van november.

Download Life is Strange in de App Store (5,49 euro)

Life Is Strange

SQUARE ENIX

7,8 (108 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.