Lezen met classics.app

Redactie
23 oktober 2008, 22:38
1 min leestijd
Lezen met classics.app

De mensen gaan tegenwoordig steeds minder boeken lezen. De oorzaak hiervan is andere media, zoals Tv, Internet en smartphones. Op deze manier worden de klassiekers steeds minder gelezen. Hoe krijgen we de mensen nou weer aan het lezen? Dat is denk ik de vraag die Andrew Kazmierski en Phillip Ryu zich hebben gesteld.

</p>

Volgens de twee is de oplossing ebooks. Ebooks hebben de toekomst, helemaal met de opkomst van digitaal papier waarmee gemakkelijk een digitale krant kan worden gelezen. Tot die tijd proberen ze ebooks populair te maken op de iPhone.

Lees verder na de advertentie.

De twee ontwikkelaars zijn bezig met het ontwikkelen van een iPhone applicatie waarmee je toegang hebt tot een boekenplank met klassiekers. Bij de eenmalige aankoop heb je gelijk toegang tot bijvoorbeeld de volgende titels: Alice in Wonderland, Robinson Crusoe, Gulliver’s Travels en and Paradise Lost.

Het sterke aan deze applicatie is dat de makers gratis updates aanbieden aan de applicatiebezitters, waarbij telkens nieuwe boeken beschikbaar komen. Je hebt dus na elke update toegang tot nieuwe (oude) boeken, zo ben je nooit klaar met lezen.

Conclusie?

De applicatie zal vast wel heel mooi worden, en de gratis updates is zeker een goede zet, maar of het de ontwikkelaars ook echt lukt om iedereen weer aan het lezen te krijgen betwijfel ik. De tijd zal het leren.

Helaas wordt deze applicatie alleen in het Engels uitgegeven.

[ad#jan]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's