De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 23 – 2014

Gijs Ettes
8 juni 2014, 10:44
4 min leestijd
De leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 23 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iPhone en iPad apps van deze week zijn onder andere de WK Hockey-app, Pinkpop 2014, Angry Birds Space en Instagram, dat van een flinke update werd voorzien. Lees verder en kom erachter waarom deze apps niet op je toestel mogen ontbreken.

De officiële Pinkpop 2022 app

Mojo Concerts BV

Gratis via App Store

De Pinkpop 2014-app is lekker strak en helemaal roze, wat uiteraard de kleur van het festival is. Bij het openen van de app zie je negen tegeltjes in blokken op het scherm. Je kunt bijvoorbeeld het nieuws checken, podia bekijken en meer informatie over Pinkpop lezen. Daarnaast kun je een interactieve plattegrond van het festivalterrein en de camping bekijken, meer lezen over artiesten en ze als favoriet toevoegen en precies zien wie, wanneer en op welk podium speelt. Ideaal!


De Rabobank Hockey World Cup 2014-app houdt je op de hoogte van het dagelijkse wedstrijdschema. Je kunt wedstrijden live volgen, door een beknopt tekstverslag dat wordt aangevuld met wedstrijdvideo’s van de belangrijkste momenten. Daarnaast kun je statistieken bijhouden en stemmen op de vrouw of man van de wedstrijd. Via het hamburgermenu linksboven in de app navigeer je door de app. Op het thuisscherm zie je live-wedstrijden en kun je nieuws en informatie bekijken over onder meer het hockeypark, het reglement en de route. Van elk land zie je of er een mannen- en vrouwenteam deelneemt. Je kunt selecties checken, informatie over het land lezen en zelfs het volkslied beluisteren.

Angry Birds Space

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Angry Birds Space kwam begin 2012 uit en schotelde spelers een totaal nieuwe Angry Birds ervaring voor. De werelden waren niet langer plat, maar bestonden uit planeten die elk hun eigen zwaartekracht hadden. Dat beïnvloedde de baan van de vogels, die langs de planeten zweefden en steeds een beetje werden aangetrokken tot het oppervlakte. Versie 2.0 introduceert een nieuw hoofdstuk genaamd ‘Beak Impact’, bestaande uit 40 nieuwe levels en 10 bonuslevels. De 40 levels zijn opgedeeld in twee delen; het tweede deel ontgrendel je als je in elk level drie sterren hebt verzameld. Ook kun je daarvoor een in-app aankoop doen.

Globo - World Clock and Weather

Marco Torretta

€ 1,19 via App Store

Met Globo kun je in één oogopslag de tijd checken voor jouw locatie en diverse steden en landen van over de hele wereld. Deze handige wereldklok laat je daarnaast zelfgekozen tijdszones selecteren en categoriseren. Wat de app uniek maakt, is dat je niet alleen aan de tijd, maar ook aan de kleur van een locatie kunt zien hoe laat het is. Hoe lichter de kleur, des te vroeger het tijdstip in het betreffende land. En hoe later het ergens is, hoe donkerder de kleur wordt. Globo bevat tevens voor iedere locatie specifieke informatie, waaronder de tijdzone en de afstand van de locatie tot jouw positie. Bovendien kun je het weer checken, de luchtdruk en luchtvochtigheid en de momenten waarop de zon op- en ondergaat.


De Nederlandse streamingdienst WappZapp TV heeft zijn app voor iOS van een fijne update voorzien die een aantal belangrijke vernieuwingen met zich meebrengt. Je hebt nu de optie om je favoriete kanalen te volgen en eigen afspeellijsten samen te stellen. Eerder was het al mogelijk om specifieke shows als favoriet toe te voegen, zodat je ze niet elke keer hoeft te zoeken. Het is ook gemakkelijker om programma’s te volgen én te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld binnen Uitzending Gemist en YouTube zoeken door gebruik te maken van de zoekbalk in het hoofdmenu. Een belangrijke feature, aangezien je zo natuurlijk sneller leuke video’s vindt om te bekijken.


Begin dit jaar verdween Outernauts als browsergame van Facebook, nadat hij krap twee jaar had gedraaid. Insomniac had simpelweg niet de middelen om de game online draaiende te houden. De studio besloot om de Facebookversie offline te halen om zich te focussen op een app-variant. Outernauts: Monster Battle is nu te downloaden via de App Store en mensen die de game ooit speelden in hun browser, zullen meteen zien dat deze app een ietwat uitgeklede versie is. Outernauts is een vrij statische game geworden. Waar je vroeger planeten kon ontdekken, kies je gevechten nu op een kaart.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Voor mensen die Instagram hebben bijgewerkt naar versie 6.0 zal meteen iets zijn opgevallen. Na het maken of uploaden van een foto kun je nu op een sleutel tikken om in een volledig nieuw bewerkingsmenu te komen. Hier tweak je ineens van alles aan je foto, zoals helderheid en contrast, maar ook scherpte, warmte en verzadiging. Dat werkt allemaal heel simpel met een schuifje en het resultaat wordt direct in een preview getoond.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu