De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 22 – 2014

Gijs Ettes
1 juni 2014, 12:10
3 min leestijd
De leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 22 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.


BIOSapp is een handige gratis iPhone-app voor wie regelmatig films kijkt op het witte doek. De app is volledig Nederlandstalig en toont het aanbod van 169 bioscopen in 105 steden in Nederland. Vanuit de app kun je snel checken welke bioscoopfilms nieuw zijn en op korte termijn draaien. Je kunt ze toevoegen aan een lijst met films die je wilt zien of al hebt gezien. In het laatste geval is het ook mogelijk om een beoordeling en een korte recensie achter te laten die andere gebruikers kunnen bekijken. Op het moment van schrijven is het aantal recensies nog relatief beperkt, maar daar komt wellicht verandering in als meer mensen de app gebruiken.

Two Dots

Playdots, Inc.

Gratis via App Store

Het is een populair puzzelspel op iOS: Dots. Na ruim een jaar staat het vervolg in de App Store, met als passende titel TwoDots. ‘Never change a winning formula’, hebben de makers gedacht, aangezien er speltechnisch niets veranderd. Je verbindt nog steeds gekleurde stippen aan elkaar door rechte lijnen te trekken. Vierkanten maken is meestal goed voor combo’s en hoge scores. Bij elk level zijn drie sterren te halen, die je afhankelijk van je score verdient. En door met Facebook in te loggen kun je zien hoe goed je bent vergeleken met vrienden.

Radio Veronica WE. LOVE. MUSIC

Talpa Network B.V.

Gratis via App Store

Luisteraars van Radio Veronica kunnen hun hart ophalen met de app voor iOS, die van een flinke update is voorzien. Deze brengt een opgefrist uiterlijk met zich mee, alsmede de optie om direct vanuit de app een bericht naar de studio te sturen. Door onderin de app op de knop ‘Reageer’ te tikken, kun je een bericht sturen met desgewenst een foto of geluidsfragment. Voer vervolgens je naam en telefoonnummer in en wie weet word je teruggebeld door een van de dj’s. Onderin heb je verder knoppen om direct radio te luisteren, grappige nieuwsberichten van Upcoming te lezen en file- en flitsinformatie te bekijken.

Folt

Nonverbal

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Het nieuwe iOS-spel Folt biedt ruim 150 levels waarin je de puzzels grotendeels zelf vormgeeft door steeds vierkantjes open te vouwen in één van de vier richtingen. Dat klinkt waarschijnlijk ingewikkelder dan dat het daadwerkelijk is. Folt is een retestrak vormgegeven app in de stijl van iOS 7. Per level krijg je een leeg, wit vlak voor de kiezen en één gekleurd vierkant. Veeg naar links, rechts, boven of beneden en het vierkantje vouwt zich als het ware open, zodat er twee vierkanten naast elkaar liggen. Soms in dezelfde kleur, soms in een andere kleur.

T-Mobile Nederland

T-Mobile Netherlands Holding BV

Gratis via App Store

De laatste versie van de My T-Mobile App introduceert de mogelijkheid om je mobiele verbruik realtime te checken en de optie om extra MB’s aan te schaffen als je je databundel hebt opgebruikt. Verder kun je contacten koppelen aan je verbruikstatus en zien wie je hebt gebeld. Het is mogelijk om meerdere T-Mobile accounts te beheren (bijvoorbeeld voor je privé- of werktelefoon) en je facturen van de afgelopen maanden te bewaren. Ook handig is dat je nu persoonlijker en relevanter nieuws ontvangt. Hierbij kun je denken aan aan updates over de app, pas gelanceerde smartphones en de mogelijkheid om je abonnement te verlengen.


Het hoofdscherm van de Roland Garros 2014-app toont per tennisbaan wie er op dat moment spelen en hoe het staat met de score. Door op de verschillende courts te tikken, kun je daarnaast diverse statistieken checken. Denk aan het aantal gewonnen punten, geforceerde fouten en breakpunten die je zelfs per gespeelde set kunt opvragen. De overige functies van de app zijn te vinden in het hamburgermenu dat je tevoorschijn tovert door op de menuknop linksboven te tikken. Via ‘Schedule/Results’ check je bijvoorbeeld per dag het programma en de uitslagen van wedstrijden die al zijn gespeeld. Daarnaast is er een uitgebreide Nieuws-sectie met terug- en vooruitblikken en een foto- en videosectie waar je interviews en wedstrijdbeelden vindt.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu