De leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 21 – 2014

25 mei 2014, 13:35
4 min leestijd
De leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 21 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Make It Rain: Love of Money

Space Inch, LLC

Gratis via App Store

‘Make it rain’ is daadwerkelijk een begrip in de hiphopwereld. In verschillende video’s zagen we al rappers als Kanye West en Lil Wayne briefgeld van een stapeltje vegen. Dat gevoel wordt naar de app vertaald. Als speler veeg je geld van een stapel, niets meer en niets minder. Elk briefje dat je wegswipet vang je op in een emmer en levert geld op. Met dat geld kun je upgrades kopen. Zo is het mogelijk een geldboost te kopen, waardoor je in plaats van 1 dollar ineens 2 dollar per briefje wegveegt. Ook kun je baantjes te zoeken (je begint bij een krantenwijk) om later bedrijven op te kunnen kopen (zoals een olieraffinaderij). Dankzij de populariteit van de app harken de makers zo’n 50 duizend dollar per dag binnen; niet gek voor een simpele app als deze.

djay 2 for iPhone

algoriddim GmbH

€ 28,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De app djay 2 voor iOS heeft een flinke update gekregen die Spotify-ondersteuning introduceert. Een belangrijke toevoeging, aangezien je nu met de dj-app ruim 20 miljoen verschillende nummers door elkaar kunt mixen. Een mooie bijkomstigheid is dat de iPhone-versie tijdelijk gratis te downloaden is. Dankzij de samenwerking tussen ontwikkelaar algoriddim en Spotify is het nu dus niet meer noodzakelijk dat je muziek op je iPhone (of iPad) hebt om een goed feestje te kunnen bouwen. Naast de Spotify-integratie introduceert de update ook 30 nieuwe effecten (te downloaden middels een in-app aankoop) en gratis samples van houseduo Milk & Sugar.

Drawn to Life

505 Games (US), Inc.

€ 5,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Zeven jaar na oorspronkelijke release heeft de kleurrijke Nintendo DS-game Drawn to Life zijn weg naar de App Store gevonden. De spirituele voorganger van Scribblenauts is verkrijgbaar voor 4,49 euro. Waar je in Scribblenauts woorden schrijft om objecten te laten verschijnen waarmee je omgevingspuzzels oplost, is het in Drawn to Life de bedoeling om je eigen personage, wapens, platforms en objecten te tekenen om progressie te boeken. Er zijn 16 levels vol puzzels en vijanden om je tanden in te zetten en elke spelwereld wordt afgesloten met een uitdagende eindbaas.


De populaire geheimen-app Secret is sinds afgelopen week ook te downloaden voor Nederlandse en Belgische iPhone-gebruikers. De belangrijkste feature van Secret is dat de app niet vereist dat je een naam invoert of een profielfoto instelt; je kunt in principe zonder identiteit babbelen met contacten. Dat maakt de communicatie op het sociale netwerk heel open, aangezien het niet is te achterhalen wie welk bericht heeft geplaatst. Elk ‘geheim’ komt van een vriend(in) of een vriend van een vriend, maar je weet niet van wie.

Ruzzle Adventure

MAG Interactive

Gratis via App Store

Ruzzle is een vrij bekend puzzelspel, waarbij je tegen vrienden strijd om wie zo snel mogelijk zo veel mogelijk woorden weet te vormen van de letters op een grid. De opvolger van Ruzzle staat nu in de App Store en schotelt spelers 150 levels voor. Het principe van Ruzzle blijft hetzelfde. Je krijgt een vierkant grid gevuld met letters te zien en jij veegt met een zo lang mogelijke ketting aan letters een woord aan elkaar. Hoe langer het woord is, des te hoger je score.


Word Lens herkent woorden als je je camera erop richt. In de demoversie kun je de app woorden in spiegelbeeld zetten en woorden laten verdwijnen. Dat gebeurt allemaal in real-time door de lens van je iPhone. De app wordt echter nog interessanter wanneer je taalpakketten installeert. De app op zich kostte nooit geld, maar je moest wel altijd betalen voor talenpakketten. Ook dat is nu niet meer het geval. Dat maakt Word Lens ineens wel heel aantrekkelijk, zeker nu de vakantiemaanden voor de deur staan.


Als je thuis bent en je iPhone is verdwenen, terwijl hij een paar minuten geleden nog naast je lag, kun je ‘Marco’ roepen. De telefoon reageert als hij je hoort met ‘Polo’. Dat werkt simpel en best goed. Alleen als je je te ver van het toestel verwijdert, reageert de iPhone niet meer. Het roepen van je iPhone maakt zoeken zelfs leuk, in ieder geval minder frustrerend dan alle kussens op het bankstel doorzoeken.

Elevate - Brain Training Games

Elevate, Inc.

Gratis via App Store

Als je slimmer wilt worden en goede kennis hebt van de Engelse taal, is Elevate iets voor jou. Deze nieuwe braintrain-app in de App Store is gemaakt om onder meer focus, spraakvaardigheid en het sneller verwerken van teksten te verbeteren. Dat doet Elevate met een lekker strakke lay-out. Als je de app de eerste keer opent, kun je kiezen wat je wil trainen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je gedachten beter naar spraak wil kunnen vertalen of dat je beter wil leren schrijven. Of misschien heb je juist behoefde aan een verbeterde focus als je leest.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu