De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De leukste iPhone apps in de App Store van week 9 – 2014

Gijs Ettes
2 maart 2014, 17:46
3 min leestijd
De leukste iPhone apps in de App Store van week 9 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal dus voor als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

→ Lees ook ons iPhone nieuwsoverzicht met de belangrijkste gebeurtenissen in de wereld van Apple!

NU.nl

DPG Media Services

Gratis via App Store

De Nu.nl-app voor de iPhone en iPad is afgelopen week van een behoorlijke update voorzien. Die geeft de nieuws-app een iOS 7-design met nieuwe animaties en voegt diverse features toe. De nieuws-app ziet er nu een stuk strakker en gelikter uit, oogt minder blauw en werkt ook aanzienlijk sneller. Verder is er een nieuw katern toegevoegd genaamd Entertainment, dat je vindt op de startpagina van Nu.nl en in het menu dat aan de linkerzijde opengeklapt kan worden. Ook de televisiegids en voetbalpagina zijn onder handen genomen. Eerstgenoemde heeft vier tabbladen met een zenderoverzicht, een overzicht met programma’s die op dit moment worden uitgezonden en twee tabbladen die verwijzen naar primetime-programma’s en alle films die op de desbetreffende dag worden uitgezonden. De vernieuwde voetbalpagina toont op zijn beurt live wedstrijden met daarin informatie over de doelpuntenmakers, strafschoppen en de kaarten die zijn gevallen.

SkipTheMenu

FreshOffTheMill LTD

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Je kent het wel: je belt een servicenummer van zoveel cent per minuut, maar bent voor je iemand te spreken krijgt al bijna 3 minuten bezig om door allerlei keuzemenu’s te navigeren. Jaarlijks worden er naar schatting alleen al in Nederland 250 miljoen belminuten verspild door het luisteren naar keuzemenu’s en daar doet SkipTheMenu wat aan. Nadat je de app hebt gestart, kies je het gewenste bedrijf dat je wilt bellen en vervolgens de afdeling waarnaar je op zoek bent. Door even door te klikken in de app word je direct doorverbonden met de gewenste afdeling, zodat je tijd, kostbare belminuten en geld bespaart.

AccuWeather weerbericht

AccuWeather International, Inc.

Gratis via App Store

AccuWeather is bekend als maker van populaire weer-apps als Weather HD en Live Weer. Die apps deden het beduidend beter dan AccuWeather’s eigen gelijknamige app, die geteisterd werd door een matig, onoverzichtelijk design en haperende functies. De AccuWeather app is deze week van een flinke update voorzien. Voortaan wordt de weerdienst gekenmerkt door een schitterend ontwerp en een aantal fijne nieuwe opties. Zeker de moeite van het downloaden waard dus!


Muzieknummers luisteren op YouTube via een 3G- of 4G-dataverbinding is vaak funest voor je portemonnee. Met de nieuwe Play em app wordt de bijbehorende videoclip niet geladen, waardoor je een hoop tijd en kosten bespaard. Handig als je ergens bij iemand thuis bent en iets via YouTube wilt laten horen. De applicatie gaat zelfs zover dat je muziek op YouTube kunt toevoegen aan een afspeellijst. Je kunt dus een lijst aan songs samenstellen zonder dat daarbij die datavretende video’s worden meegenomen. Je ziet enkel een screenshot van de video en daar zul je het mee moeten doen.

Hangouts

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Dankzij een recente Google Hangouts update is het voortaan mogelijk om in de chatgesprekken korte videoberichten naar elkaar te versturen. Het uiterlijk van het bekende chatprogramma van Google is daarnaast beter afgestemd op iOS 7 en kent volledige ondersteuning voor de iPad. Op die manier kunnen gebruikers met een Hangouts-account hun gesprekken vervolgen op de iPad. Ook op de tablet is het mogelijk om korte videoberichten te versturen. Google hanteert hiervoor een limiet van tien seconden.


Flappy Beard is het zoveelste Flappy Bird alternatief dat gratis is te downloaden in de App Store. De game werd ontwikkeld door Warrior General Games en laat je een klein bebaard mannetje besturen. De ‘hipster’ moet je langs grote blikken bier loodsen, terwijl je onderweg koffie verzamelt tegen je kater. Het verschil met het reguliere Flappy Bird is dat je de game in landschapmodus speelt, in plaats van portretmodus. Daarnaast moet je op het scherm drukken om het mannetje te laten fladderen met zijn baard; laat je het scherm los, dan stort hij naar beneden. Door koffiemokken te verzamelen scoor je meer punten.

→ Vind nog meer apps in onze iPhone apps-sectie!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu