De leukste iPhone apps in de App Store van week 20 – 2014

Gijs Ettes
18 mei 2014, 12:29
5 min leestijd
De leukste iPhone apps in de App Store van week 20 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Foursquare Swarm: Check-in App

Foursquare Labs, Inc.

Gratis via App Store

Swarm is een app waarmee je kunt inchecken en kunt zien of je vrienden in de buurt zijn. Dat is precies hoe Foursquare ooit begon. In Swarm wordt het competitieve element achterwege gelaten. Geen badges, punten en mayorships meer dus. De app is gemaakt door Foursquare en in zekere zin is het een lichtere variant. Werd Foursquare op een gegeven moment een check-in machine om maar zoveel mogelijk punten te scoren, Swarm is juist gericht om te delen waar je bent. Daarbij kun je zien waar je vrienden zijn. Terug naar de essentie dus.


Kayak Pro is deze week de App van de Week en daarom tot volgende week vrijdag gratis te downloaden. Een mooie app voor reizigers, want Kayak helpt je onderweg. Van het boeken van een hotel tot vluchtinformatie, alles staat in de app. Het kan lastig zijn om alle gegevens van je reis bij elkaar te houden, want er komt nogal wat bij kijken. Je kunt verschillende apps gebruiken; voor je vliegticket, voor je hotelkamer, voor je agenda, maar je kunt ook gaan voor Kayak Pro. De app helpt je bij het vinden van alles wat je tijdens je vakantie of reis nodig hebt, waar je ook bent. Daarna heb je alle informatie over je reis gebundeld in een app.

Record Run

Harmonix

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Temple Run, Stampede Run en vele andere games hebben het genre ‘endless runner’ op de kaart gezet. Ontwikkelaar Harmonix probeert het met een eigen spel: Run Record. Je moet wederom zover je kunt proberen te rennen, maar obstakels ontwijken doe je dit maal op het ritme van de beat. De naam Harmonix zal gamers een belletje doen rinkelen. De ontwikkelaar stond aan de wieg van spellen als Guitar Hero en Amplitude, allebei ritmische games. In Run Record, een gratis spel voor iOS, draait alles eveneens om ritme en beats. Je speelt een poppetje dat door de straten rent en zoveel mogelijk platen moet verzamelen onderweg. Hoe meer platen, des te hoger je score.

Scoupy: cashback en korting

SCOUPY

Gratis via App Store

De vernieuwde Scoupy-app introduceert dagdeals, acties van bijvoorbeeld Marktplaats en Bol.com die je slechts één dag kunt gebruiken, en de mogelijkheid om producten direct vanuit de app met korting te bestellen. Eerder werden er al bedrijvenpagina’s toegevoegd en nu is het ook mogelijk allerhande producten direct vanuit de app met korting aan te schaffen. Via een uitklapmenu zoek je aanbieders en coupons en plaats je direct een bestelling. Dit kan nog niet bij alle aanbieders, maar bijvoorbeeld bij Zalando is het bestellen van nieuwe kleding zo gepiept. De site is geoptimaliseerd binnen de app, zodat je gemakkelijk het gewenste product en de juiste maat kiest en afrekent.

SoundHound

SoundHound, Inc.

Gratis via App Store

SoundHound, een populaire app waarmee je de titel en artiest van liedjes die je hoort simpel kunt achterhalen, is afgelopen week van een fijne update voorzien. Versie 6.0 van de Soundhound-app introduceert een vernieuwd design en rijkere artiesten- en albumpagina’s. Volgens de makers biedt de app na de update meer mogelijkheden om nieuwe muziek en artiesten te ontdekken, bijvoorbeeld middels de liedjespagina’s met fotogalerijen, relevante video’s en albums waarop het desbetreffende nummer is te vinden. De artiestenpagina’s zijn ook verrijkt met een biografie, discografie en nummers van soortgelijke artiesten die je misschien leuk vindt. Tot slot zijn er albumpagina’s waar je alles kunt lezen over de tracks die je erop vindt en beoordelingen van critici.

Litely

Litely LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met Litely maak je geen foto’s, maar bewerk je eerder genomen afbeeldingen uit je galerij. Niet met als doel om er de meest kekke filter overheen te gooien, maar om de foto daadwerkelijk te verbeteren. Apps als Instagram proberen te maskeren dat je een slechte foto hebt gemaakt. Een essentieel verschil met Litely, dat van slechte foto’s iets moois probeert te maken. Of beter nog: mooie foto’s nog mooier te maken. De app doet dat met kleine tweaks en filters. Je opent een foto die je eerder genomen hebt en die ga je vervolgens bewerken. De filters zijn niet hard of over de top, maar subtiel en stijlvol. Wat dat betreft lijkt Litely behoorlijk op VSCO Camera, de app waar iOS fotografen heel blij mee zijn.

Intuitive Weather Update

Intuz, Inc.

Gratis via App Store

Wthr is een gratis weer-app die het iets anders aanpakt. De app heeft een innovatieve interface met een schijf die je kunt draaien om de temperatuur en de weersverwachting voor ieder moment van de dag te checken. Bij het starten van Wthr krijg je een korte uitleg over de werking van de weer-app, waarna je een of twee steden kunt toevoegen waarvoor je het weer wilt monitoren. Wil je meer steden toevoegen, dan is een in-app aankoop vereist. Gelukkig bevat de app geen advertenties; het design ziet er zodoende opgeruimd en fraai uit.

Sonos S1 Controller

Sonos, Inc.

Gratis via App Store

Zowel de iPhone- als de iPad-versie van de Sonos app is onder handen genomen en dat was hard nodig. Op de iPhone is navigeer je door de app middels veegbewegingen. Zo schakel je tussen de muziek die op dat moment wordt afgespeeld en de plek waar je het laatste aan het bladeren was. Op de iPad wordt het scherm in tweeën gedeeld, zodat je meer overzicht hebt en direct toegang krijgt tot je bibliotheek, afspeellijsten, je wachtrij met muziek en diensten als Spotify.

Check ook ons overzicht met de 4 beste offline navigatie apps voor je iPhone!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu