De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De leukste iPhone apps in de App Store van week 19 – 2014

Gijs Ettes
11 mei 2014, 13:19
3 min leestijd
De leukste iPhone apps in de App Store van week 19 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

RTL Nieuws

RTL Nederland Interactief B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

RTL Nieuws heeft onlangs een nieuwe huisstijl gekregen en de apps voor de iPhone en iPad konden natuurlijk niet achterblijven. Deze zijn ook voorzien van een nieuw en fris design, bieden meer ruimte voor beeld en tonen in de statusbalk waar je je binnen de app bevindt. Naast RTL Nieuws zijn ook RTL Z, RTL Sport, RTL Boulevard, Buienradar, dagelijkse columns en een dagelijks magazine binnen de app te raadplegen. Verder introduceert de update een handige volgfunctie voor meldingen, zodat je zelf kunt aangeven welke nieuwsverhalen je wilt volgen en waarvan je updates wilt ontvangen. Ook is het mogelijk notificaties in zijn algemeen aan te passen, zodat je niet voor bijvoorbeeld elk sportnieuwtje een melding krijgt.


Yahoo News Digest presenteert twee keer per dag (‘s ochtends om acht uur en ‘s avonds om zes uur) het belangrijkste nieuws. Dat doet de app op geheel eigen wijze. Steeds wordt het topnieuws gepresenteerd als een soort samenvatting door een combinatie van menselijke curatoren en algoritmes. Elk verhaal in de app is volgens Yahoo ‘een collectie van atomen’. Zo worden artikelen aangevuld met kaarten, stukjes van Wikipedia, video’s en foto’s. Alles om het nieuws in hapklare brokken te kunnen presenteren.

Cinamatic

Hipstamatic, LLC

€ 3,49 via App Store

Cinamatic is een nieuwe video-app van de makers van Hipstamatic, de populaire app waarmee je je kiekjes voorziet van ouderwetse filters. Het idee achter Cinamatic is grotendeels hetzelfde, alleen zijn het nu video’s die je kunt schieten en opleuken. De app biedt daarvoor standaard een vijftal filters, al kun je middels een in-app aankoop meerdere filters aanschaffen. Na het opstarten van Cinamatic is het direct mogelijk om korte video’s van tussen de drie en vijftien seconden te schieten en deze te voorzien van filters die de indruk wekken dat het filmpje met een gebrekkige ouderwetse camera is geschoten.

Voetbal International

Voetbal International

Gratis via App Store

Het nog steeds populaire Voetbal International breidt de online diensten flink uit. Het voetbalmedium komt met VI Premium, dat de website en het magazine met elkaar verbindt en daar vele extra’s aan toevoegt. Onder meer te lezen op iPad en iPhone. Voetbal International noemt VI Premium zelf een verlengde van alle digitale platformen. “De complete voetbalwereld, 24 uur per dag beschikbaar op je pc, smartphone of tablet.” In deze abonnementsvorm moeten artikelen van VI.nl en het magazine bij elkaar komen, waaronder de interviews en de columns van Johan Derksen, Nico Dijkshoorn en René van der Gijp.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

De recente Google Maps update introduceert een aantal interessante functies in versie 3.0.. Moest je vroeger moeilijk doen om kaarten ook offline te kunnen bekijken, nu is de functie om kaarten in te laden voor offline-gebruik een stuk gemakkelijker gemaakt. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar het buitenland en je hebt geen internet, dan zoek je van tevoren naar de omgeving en selecteer je ‘kaart opslaan voor offline gebruik’ door onderaan het scherm op het infoblad te tikken. Je kunt de kaart een naam geven die je wil en terugvinden op je profielpagina.

Adobe Spark Video

Adobe Inc.

Gratis via App Store

Altijd al een verhaal willen vertellen of een complex idee simpel willen uitleggen, maar had je nooit de middelen of vaardigheden? Dan heb je iets aan de iPad-app Adobe Voice, waarmee je op vrij simpele wijze een videopresentatie maakt. Het enige dat je nodig hebt om te beginnen is een iPad en een (gratis) Creative Cloud-account. Vervolgens kun je aan de slag om je verhaal te vertellen. Je kiest een presentatie en Voice neemt je aan de hand mee hoe je jouw presentatie het beste vorm kan geven. Je kan onder meer kiezen om volledig met niets te beginnen, aangeven dat je een idee wil promoten óf dat je gewoon een belevenis met anderen wil delen.

→ Lees ook ons iPhone weekoverzicht vol actuele ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu